online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Töltött csirke

húsfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Pulykamell Gabi módra
Székelygulyas
Egybesült sertéshús
Szalonnas vagdalt pogacsa
A pulyka felhasznalasa
Csípős húspogacsa
Össze nem zsugorodó tarsasagi húsos kenyér
Borjú- vagy sertésmaj parolva, szalonnasan
Egybesült barany
Borjúmaj
 
bal also sarok   jobb also sarok

Töltött csirke


Nyersanyag. 70 -80 dkg-es (tisztított) csirke, 6 dkg zsír, 2 egynapos zsemle, evőkanálnyi zöldpetrezselyem, 3 dkg vaj vagy zsír, 1 egész tojás, 2 tojássárgája, késhegynyi törött bors.

Készítés: A megtisztított fiatal csirke mellbőrét ujjunkkal felemeljük, egészen a combig. Nagyon vigyázzunk, nehogy átszakítsuk a bőrt.

A zsemléket reszelővel meghámozzuk, tejbe áztatjuk, jól kicsavarjuk. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk, a vajat (zsírt) mérsékelt tűzön megmelegítjük, átkeverjük benne a zöldpetrezselymet, hozzáadjuk a kicsavart zsemléhez; meg­sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tojással és a tojások sárgájá­val jól eldolgozzuk.

A csirkét nyakrészével felfelé, merőlegesen felállítjuk és a tölteléket kiskanállal, egyenletesen a felemelt bőr alá adagol­juk; egészen lazára töltsük. A maradék tölteléket a csirke belsejébe ­tegyük. A melle bőrét bevarrjuk. A csirkét megsózzuk és hideg zsírral megkenjük (ha forró zsírral öntjük le, a bőr el­veszti rugalmasságát és sütés közben felreped), mellével felfelé pecsenyesütőbe tesszük és mérsékelt meleg sütőben, lassan szép aranyszínűre sütjük. A sütés után 10-15 percig letakarva, meleg helyen pihentetjük, azután az egybesült csirkénél leírt módon szeleteljük és körítjük.

Finom töltelék: 2 db zsemle, a csirke mája, 2 db keményre főzött tojás, 5 dkg gomba, 3 dkg zsír, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, 2 egész tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa.

Úgy készítjük, mint az először leírt tölteléket; hozzákeverjük a megmegpárolt gombát, a finomra vágott kemény tojásokat és a megkapart csirkemájat.

A tölteléket készíthetjük a töltött borjúszegynél leírt mó­don is.

Az először ismertetett csirketöltelékhez keverhetünk 10 dkg vajon megpárolt finom zöldborsót, vagy 5 dkg finomra vágott sonkát, esetleg füstölt nyelvet, vagy 5 dkg apró kockára vágott füstölt szalonnát.Találat: 1421


Felhasználási feltételek