online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Vadszarnyasok elkészítése

húsfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Vagdalt vajas borjúérmék
Pulykaérmék gorgonzolaszósszal
Nyúlaprólék felhasznalasa
Pirított maj
Szójaburger
Búbos hús
Rachús
Szűzpecsenye szalonnaval tűzdelve
Grillezett szűzpecsenye
Currys pulykamell csíkok fóliaban sütve
 
bal also sarok   jobb also sarok

Vadszárnyasok elkészítése


A vadszárnyast 3-5 napig tollasan, a belső részek benthagyá­sával, hideg helyre kiakasztva érleljük, a kis testű vadszárnya­sokat (fogoly, szalonka) tálcára fektetjü 535h75f k és hűtőszekrényben vagy hideg helyen pihentetjük. A fácánnak 4 -5 napra van szüksége ahhoz, hogy húsa porhanyóssá érjen, a fogolynak, szalonkának 2 -3 napig is elég. A vadkacsát, vadlibát pácolással tesszük fogyasztásra alkalmassá.

A pihentetett vadszárnyasok tollát száraz kopasztással távo­lítjuk el. A tollat megfogva, a növéssel ellenkező irányban szedjük ki, vigyázzunk, a bőrét ne sértsük fel. A tollak kihúzása után a bőrről leszedjük a pelyheket, majd láng felett leperzsel­jük. A tollától megtisztított vadszárnyast többször váltott víz­ben erőteljes dörzsöléssel megmossuk, és a házi szárnyashoz ha­sonlóan bontjuk fel. A szalonkáról a nyakat, fejet, lábat nem vágjuk le, azzal együtt sütjük. A lábat a fácánon is rajtahagy­juk, a lábáról a karmokat tőből levágjuk.

A megtisztított, kibelezett vadszárnyast gondosan megmos­suk, a hasüregét jól kidörzsöljük, az esetleges zsigermaradvá­nyokat eltávolítjuk, de a vadkacsa és vadliba kivételével nem áztatjuk, mert az áztatással jellegzetes zamatukat elvesztenék. A vadkacsát és vadlibát többször váltott vízben 2 -3 órán át áztatjuk, a bőrüket lehúzzuk, hogy kellemetlen halszagát el­tüntessük; sőt az öregebb állatok húsát le is szoktuk pácolás előtt forrázni.

A már megtisztított vadszárnyas nem tárolható.Találat: 14740


Felhasználási feltételek