online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Rostélyos, tojasos lecsóval töltve

hús

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Pulyka barnamartasban
ALMÁS GRILLCSIRKE
Bélszínkockak nyarson sütve
Rézi néni pulykamelle
PARÁZSON SÜLT ÚJBURGONYANYÁRSAK
Texas-Steak
Roman csevapcsicsa
Szűzszeletkék nyarson sütve
Hatszínszeletek tejfölös lében (felsalból is készíthető)
Sertésszelet hirtelen sütve (natúr)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Rostélyos, tojásos lecsóval töltve


Nyersanyag. 1 kg rostélyos vagy hátszín, 15 dkg hagyma, 25 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom (télen 20 dkg lecsó), 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 10 dkg zsír, 2,5 dl tejföl, ev 939g68j őkanálnyi liszt, 1,5 dkg só, késhegynyi törött bors, kávéskanálnyi fűszerpaprika.

Készítés: A rostélyost kicsontoztatjuk és nyitott szeleteléssel átvágatjuk. Deszkára terítve, vékonyra kiveregetjük, vigyáz­zunk, ki ne szakadjon. A hártyás kerületét 2 - 3 mm mélyen átvagdossuk. A füstölt szalonna külsejét lekaparjuk és apró, 6 - 7 mm-es kockákra vágjuk.

A finomra vágott hagyma 1/3 -át letakarva félretesszük, a hús átsütése után a zsírba tesszük, meg­mossuk a zöldpaprikát és paradicsomot is. A szalonnakockákat állandó keveréssel üvegesre sütjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, mérsékelt tűzön kevergetve, puhára pároljuk. Kari­kára vágott zöldpaprikával és paradicsommal lecsót készítünk.

A tojásokat felütjük, összehabarjuk. A lecsóból 1-2 kanállal félreteszünk, a többire ráöntjük a felvert tojásokat és mérsékelt tűzön addig kevergetjük, amíg krémszerűen sűrű lesz, ekkor levesszük a tűzről. Az előkészített rostélyosszeleteket megsózzuk, rákenjük a tojásos lecsót(a szelet szélétől 2 -2,5 em-es sávot üresen hagyunk), szorosan felgöngyöljük a húst és a tekercseket bevarrjuk, vagy zsineggel szorosan átkötözzük. Kívül is meg­sózzuk, lisztbe forgatjuk. Lábasban felhevítjük a zsírt, a hús­tekereseket erős tűzön, hirtelen minden oldalán megpirítjuk (fa­kanállal, lapáttal forgatva). A zsírjába beletesszük a félretett, finomra vágott hagymát, fűszerpaprikát adunk hozzá, 1 - 2 dl forró vízzel felöntjük és lefedve, mérsékelt tűzön pároljuk; a tekercseket a pácoló lében időnként megforgatjuk, hogy egyen­letesen puhuljon. Körülbelül 1 óra múlva hozzáadjuk a félre­tett lecsót és a hús megpuhulásáig az előírt módon folytatjuk a párolást. A puha tekercsekről eltávolítjuk a cérnát vagy a zsi­neget; a levéhez hozzáadjuk a tejfölt, amelyet egy fél kávés­kanál liszttel simára kevertünk, jól átforraljuk, átszűrjük, vissza­tesszük a lábasba; beletesszük a húst és 5 - 6 percig mérsékelt tűzön forraljuk, időnként óvatosan megkevergetjük. Tálalásnál 1 cm széles rézsútos szeletekre szeleteljük, tetszetősen tálra helyezzük. A levéből egy keveset aláöntünk, a többit mártásos­csészében adjuk hozzá. Gyorsfőző fazékban (kuktában) készítve, az elősütött húst, a zsírjában megfuttatott hagymát, lecsót, 1 dl forró vizet egyszerre tesszük az edénybe. Sípolástól számítva, a tekercsek vastagságától és a hús minőségétől függően 40 - 50 perc szükséges a megpuhításra. Hasonló módon készülhet fel­sálból és hátszínbõl is.


Találat: 946Felhasználási feltételek