online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Sertésszelet hirtelen sütve (natúr)

hús

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Pljeskavica (szerb étel)
Pikans borjúnyelv
Sajtos hamburger
Pirított vese gombaval
Sajttal töltött vagdalt
Füstölt pulykacomb (vagy libacomb) lencsefőzelékkel
Parolt fehérpecsenye töltve
Gombas csirke
Gesztenyés kacsasült
Zöldség grillezés
 
bal also sarok   jobb also sarok

Sertésszelet hirtelen sütve (natúr)


Nyersanyag. Személyenként 15 dkg-os sertéshús szelet, 1,5­2 dkg só, 4 -5 dkg liszt, késhegynyi törött bors, 15 dkg zsír.

Készítés: Hirtelensült készítéséhez serté 646b18g sborda szeleteket (ka­rajszelet, amelyen szeletelés előtt csak a bordacsont marad), sertéstarja- vagy combszeletet (felsál, combtő, schluss) használunk. A szűzpecsenyéből is igen jó hirtelensültet készít­ hetünk.

A sertéstarja omlós, kitűnő, de kissé zsiros, ha tovább sütjük, a zsír kiolvad belőle.

A sertéshús szeleteket a leírt módon készítjük elő a sütéshez. A szeletet közvetlenül sütés előtt megsózzuk, kissé megbor­sozzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk, és kevés forró zsír­ban, erős tűzön előbb az egyik, majd a másik oldalát sütjük meg. A sülő húst villával megszúrni nem szabad, mert a hús nedve a szúrás nyomán keletkező nyíláson kiszivárog, a hús száraz és ízetlen lesz. A húst akkor fordítjuk meg, amikor a hússzelet felületén piros húsnedv jelenik meg. A másik oldalát feleannyi ideig sütjük, mint az első oldalt. A forró zsírba bele­tett hússzeleteket célszerű 2 -3 percig fedő alatt sütni, majd fedő nélkül pirítjuk. A hússzelet legyen átsütve, de ne szárít­suk ki, a szelet vastagságától függõen 6 -8 perc a szelet ki­sütése. Mindig közvetlenül fogyasztás előtt készítsük. Tálalásnál a saját zsírjával kissé átfényezzük a szeleteket.
Találat: 1458Felhasználási feltételek