online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Hatszínszeletek tejfölös lében (felsalból is készíthető)

húsfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Pulykamell rolad
Tűzdelt baranycomb
Erdélyi borsos tokany
Kijevi pulykamell
Csevap 3. (koszovói módon)
ANANÁSZOS SALSA
Matrózpogacsa
Babolnai pulykamell,
Petrezselymes csirke
Kocsonyazott lúdmaj
 
bal also sarok   jobb also sarok

Hátszínszeletek tejfölös lében (felsálból is készíthető)


Nyersanyag. Személyenként 1 db 18 - 20 dkg-os hátszínszelet, 10 dkg füstölt szalonna,

8 dkg zsír, 5 dkg hagyma, 5 dkg sárga­répa, 10 sz 858e47i em bors, kávéskanálnyi fûszerpaprika, 1,5 dkg só, késhegynyi liszt, 2 dl tejföl, 1 dl paradicsomlé.

Készítés: A hátszínt a vásárlásnál kicsontoztatjuk, felszeletel­tetjük (a felszeletelt húst nem mossuk, legfeljebb tiszta ruhával megtörölgetjük). A szalonnát 4 lapos szeletre, a zöldséget, hagy­mát karikára vágjuk. A szeleteket kiveregetjük, a kerületüket 2 -3 mm-ra bevagdaljuk.

A zsírt felhevítjük, a szeleteket erős tűzön, gyorsan, mindkét oldalukon átpirítjuk, majd az átpirí­tott szeleteket egy tálra szedjük. A szeletek zsírjába tesszük a 4 szalonnaszeletet, megpaprikázzuk, ráhelyezzük a felvágott zöldséget és hagymát, ráöntjük a paradicsomlevet és egy kevés forró vizet (kb. 1 dl-t). Rárakjuk a hátszínszeleteket, meg­sózzuk és mérsékelt tőzön, fedõ alatt pároljuk. A megpuhult szeleteket és a szalonnát kiszedjük, a tejföllel simára keverjük a lisztet, a hús levéhez adjuk, jól átforraljuk. Átszűrjük, a szeleteket átpároljuk az átszűrt mártásban. Tálalásnál a szele­tekre helyezzük a szalonnát, egy kevés mártással leöntjük, a többi mártást külön csészében adjuk.


Találat: 1127


Felhasználási feltételek