online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Amur, felvidéki módra

halfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Pontyszeletek sütőben sütve
Halak szeletelése
A hal megölése és megtisztítasa
Csuka vajas martasban (tonhalból, pontyból is készíthető)
Rózsahal oriental módon (Rouget a l'orientale)
Friss szardínia (Sardines a Ia suédoise)
Süllő tartarmartassal (süllő helyett csukat, fiatal harcsat, angolnat, pikkelyes pontyot is hasznalhatunk)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Amur, felvidéki módra

Hozzávalók: 1 kg amur 1 kg burgonya, 8 szelet ujjnyi vastag füstölt szalonna, 4 db közepes nagyságú vöröshagyma, só, bors, mustár, 3 dl tejföl.

Elkészítése: Az amurt beirdaljuk, homlo 454b15e kát hegyes késsel beszúrjuk, majd felhasítjuk úgy, hogy a száját már nem vágjuk át.

1 kg burgonyát 1 cm vastag szeletekre vágunk. Hagyományos tepsit erősen kizsírozunk, előkészítünk 8 szelet ujjnyi vastag füstölt szalonnát, és kockára vágunk 4 db közepes nagyságú vöröshagymát.

A halat egészben kívül és belül jól besózva és megborsozva a tepsibe rakott két szalonna szeletre helyezzük. Körberakjuk a burgonyaszeletekkel, majd a tepsi négy sarkába is egy - egy szalonnadarabot teszünk. A hal esetleges ikráját vagy tejét a fejbe, a kopoltyúfedő alá helyezzük. A hal gyomrába egy szelet szalonna kerül, a többi helyet a kockára vágott hagymával töltjük ki. Hagymát a fej üregébe is tehetünk, és a maradékot a hal tetejére hintjük, és ide kerül az utolsó szalonna szelet is.

A hal testére 5-6, a szalonnaszeletekre 1-1 késhegynyi mustárt teszünk.                   

3 dl vízben 1 kanál ecetet, sót, borsot és paprikát elkeverünk, s ennek felével a halat és a burgonyát meglocsoljuk. 3 dl tejfölt rákanalazunk, majd az egészet előmelegített sütőbe tesszük. Az ízesített vízzel negyedóránként meglocsoljuk.

Kb. 45 perc alatt kész a ráchal, és 3 dl tejföllel lelocsolva, melybe egy kanál paprikát előzőleg elkevertünk, tálaljuk. (Egyesek tejföl nélkül csak a vörösborral való locsolást ajánlják!).


Találat: 1450


Felhasználási feltételek