online kép - Fájl  tube fájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat online fedezze fel a legújabb online dokumentumok Kapcsolat
   
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
   
kategória
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek Afrikai konyha Amerikai konyha Desszertek Fácán Finn konyha Hal Hús Ital Kacsa Kenyér Levesek Osztrák konyha Saláták Spanyol konyha Szószok Tészta Vegetáriánus konyha Zöldség élelmiszer
Vegyes

 
 
 
 

 
 

Amur, felvidéki módra

hal

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
Pontyszeletek sütőben sütve
Halak szeletelése
A hal megölése és megtisztítasa
Csuka vajas martasban (tonhalból, pontyból is készíthető)
Rózsahal oriental módon (Rouget a l'orientale)
Friss szardínia (Sardines a Ia suédoise)
Süllő tartarmartassal (süllő helyett csukat, fiatal harcsat, angolnat, pikkelyes pontyot is hasznalhatunk)
 
 

Amur, felvidéki módra

Hozzávalók: 1 kg amur 1 kg burgonya, 8 szelet ujjnyi vastag füstölt szalonna, 4 db közepes nagyságú vöröshagyma, só, bors, mustár, 3 dl tejföl.

Elkészítése: Az amurt beirdaljuk, homlo 454b15e kát hegyes késsel beszúrjuk, majd felhasítjuk úgy, hogy a száját már nem vágjuk át.

1 kg burgonyát 1 cm vastag szeletekre vágunk. Hagyományos tepsit erősen kizsírozunk, előkészítünk 8 szelet ujjnyi vastag füstölt szalonnát, és kockára vágunk 4 db közepes nagyságú vöröshagymát.

A halat egészben kívül és belül jól besózva és megborsozva a tepsibe rakott két szalonna szeletre helyezzük. Körberakjuk a burgonyaszeletekkel, majd a tepsi négy sarkába is egy - egy szalonnadarabot teszünk. A hal esetleges ikráját vagy tejét a fejbe, a kopoltyúfedő alá helyezzük. A hal gyomrába egy szelet szalonna kerül, a többi helyet a kockára vágott hagymával töltjük ki. Hagymát a fej üregébe is tehetünk, és a maradékot a hal tetejére hintjük, és ide kerül az utolsó szalonna szelet is.

A hal testére 5-6, a szalonnaszeletekre 1-1 késhegynyi mustárt teszünk.                   

3 dl vízben 1 kanál ecetet, sót, borsot és paprikát elkeverünk, s ennek felével a halat és a burgonyát meglocsoljuk. 3 dl tejfölt rákanalazunk, majd az egészet előmelegített sütőbe tesszük. Az ízesített vízzel negyedóránként meglocsoljuk.

Kb. 45 perc alatt kész a ráchal, és 3 dl tejföllel lelocsolva, melybe egy kanál paprikát előzőleg elkevertünk, tálaljuk. (Egyesek tejföl nélkül csak a vörösborral való locsolást ajánlják!).

Találat: 818