online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Lekvaros derelye

tésztaFájl küldése e-mail


egyéb tételek

 
Aranygaluska
Stíriai metélt
RAKOTT MAKARÓNI
Csúsztatott palacsinta
Meggyes gesztenyekrém
Rakott metélt
Kelt tésztak
Tejbedara hidegen, vaníliamartassal
Daramorzsa
Töltött metélt
 
 

Lekváros derelye


Nyersanyag. 40 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg szilvalekvár, 10 dkg zsír, 10 dkg morzsa, 10 dkg cukor, 1 dkg só.

Készítés: A zsírban világosra pirítjuk a morzsát, félretesszük. K 717b14h issé puhább gyúrt tésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk és szárítás nélkül, azonnal töltjük. A tésztát félbehajtjuk, a felezővonalat a sodrófával megnyomjuk, hogy jól látható legyen. A tésztát kinyitjuk, felét kissé összesodorjuk, hogy ne szárad­jon. A tésztalevél másik felére a felezővonalnál elkezdve, szép sorban, egymástól egyenlő távolságban (kb. 3 cm-re) lekvár­halmocskákat helyezünk. Amikor a lekvárt felraktuk, a közö­ket kenőtollal tojásfehérjével megkenjük; ha nincs tojásfehér­jénk, cukorszóróval, porcukorral meghintjük; az üres fél fesz­talapot ráhajtjuk és ujjunkkal vagy fakanálnyéllel a lekvár­közöket jól összenyomjuk. Vigyázzunk, a kistáskákban levegő ne legyen, mert főzés közben szétfeszíti a tésztát és a lekvár ki­folyik.

A tésztát derelyevágóval négyzetekre szabjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a tészta ki ne száradjon. Mire elkészülünk, már forrjon is a tészta vize (sót, diónyi zsírt teszünk bele).

A tésztát kifőzzük (kiszedés előtt egy kis táskát ízleljünk meg, hogy átfőtt-e), jól lecsurgatjuk és a tészta főzése közben megpirított, morzsába szedjük, rázással összekeverjük. Forrón, frissen tálal­juk. Porcukrot adunk hozzá.

Szilvalekvár helyett tölthetjük baracklekvárral is, ekkor 6 dkg forró zsírba szedjük és morzsa helyett cukros dióval hint­jük meg (10 dkg dió, 8 dkg cukor szükséges hozzá).


Találat: 1213