online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Lekvaros derelye

tészta

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Aranygaluska
Stíriai metélt
RAKOTT MAKARÓNI
Csúsztatott palacsinta
Meggyes gesztenyekrém
Rakott metélt
Kelt tésztak
Tejbedara hidegen, vaníliamartassal
Daramorzsa
Töltött metélt
 
bal also sarok   jobb also sarok

Lekváros derelye


Nyersanyag. 40 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg szilvalekvár, 10 dkg zsír, 10 dkg morzsa, 10 dkg cukor, 1 dkg só.

Készítés: A zsírban világosra pirítjuk a morzsát, félretesszük. K 717b14h issé puhább gyúrt tésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk és szárítás nélkül, azonnal töltjük. A tésztát félbehajtjuk, a felezővonalat a sodrófával megnyomjuk, hogy jól látható legyen. A tésztát kinyitjuk, felét kissé összesodorjuk, hogy ne szárad­jon. A tésztalevél másik felére a felezővonalnál elkezdve, szép sorban, egymástól egyenlő távolságban (kb. 3 cm-re) lekvár­halmocskákat helyezünk. Amikor a lekvárt felraktuk, a közö­ket kenőtollal tojásfehérjével megkenjük; ha nincs tojásfehér­jénk, cukorszóróval, porcukorral meghintjük; az üres fél fesz­talapot ráhajtjuk és ujjunkkal vagy fakanálnyéllel a lekvár­közöket jól összenyomjuk. Vigyázzunk, a kistáskákban levegő ne legyen, mert főzés közben szétfeszíti a tésztát és a lekvár ki­folyik.

A tésztát derelyevágóval négyzetekre szabjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a tészta ki ne száradjon. Mire elkészülünk, már forrjon is a tészta vize (sót, diónyi zsírt teszünk bele).

A tésztát kifőzzük (kiszedés előtt egy kis táskát ízleljünk meg, hogy átfőtt-e), jól lecsurgatjuk és a tészta főzése közben megpirított, morzsába szedjük, rázással összekeverjük. Forrón, frissen tálal­juk. Porcukrot adunk hozzá.

Szilvalekvár helyett tölthetjük baracklekvárral is, ekkor 6 dkg forró zsírba szedjük és morzsa helyett cukros dióval hint­jük meg (10 dkg dió, 8 dkg cukor szükséges hozzá).


Találat: 1340Felhasználási feltételek