online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

EGYSZERŰBB ÉS GYORSABB TÉSZTA A MALACKÁKHOZ

kenyérFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
SAJTOS CSIGA
KENYÉRLÁNGOS
Lenmagos – olívas Schär kenyér kisebb formaban sütve (tej és tojas nélkül)
Kukoricas bagettek (6 db) (tej és tojas nélkül)
MAZSOLÁS ZSEMLE
Schär zsemle (tej és tojas nélkül)
SÖRPEREC
TEKNŐS KALÁCS
Finax – Schär kenyér formaban sütve (tej és tojas nélkül)
SAJTOS KRUMPLIS MUFFIN
 
 

EGYSZERŰBB ÉS GYORSABB TÉSZTA A MALACKÁKHOZ


Hozzávalók:

25 dkg liszt, 25 dkg szitán áttört túró, 25 dkg kicsit puha vaj, 25 dkg krumplinyomón áttört krumpli (vagy ennek megfelelő mennyiségű krump 626h78g lipüré, krumplipehely), 2 kiskanál só.

A tetejére:

Egy villával felvert, kissé megsózott tojás, néhány feketebors vagy tökmag vagy napraforgómag a malackák szemének. Szükséges még három eltérő mérető pogácsaszaggató: egy nagyon nagy, egy közepes, egy kicsi + egy szívószál.


Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.. Ezután a tésztát 11,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztából egyenlő számú korongot szaggatunk a legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval+ fele mennyiségű korongot a közepes szaggatóval. (Például 12 nagy körlapot, 6 közepeset és 12 kicsit.)

A nagy körlapokat sütipapírral bélelt tepsibe rakjuk és a tetejüket megkenjük a felvert sós tojással. (Ezek a malackafejek.) A közepes körlapokat négy egyforma körcikkre vágjuk. (Ezek lesznek a malackafülek.)

A legkisebb korongokra a szívószállal két-két lyukat fúrunk. (Ezek a malackaorrok.) A füleket és orrokat a nagy tésztakorongokra (malacfejekre) illesztjük. A füleket orrokat is megkenjük felvert tojással. Borsszemekből szemeket ragasztunk a malackáinknak.

(A pogácsaszaggatás után megmaradó tésztát újra összegyúrtam, és SAJTOS CSIGÁKAT sütöttem belőle.)

A malac-pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 220 fokos

sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.


Találat: 878