online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

A HÁZI FAGYLALTKÉSZÍTÉS ESZKÖZEI

desszertekFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Édesített narancshéj
Karacsonyi fatörzs
A FAGYLALTGÉPPEL TÖRTÉNŐ FAGYLALTKÉSZÍTÉS
DUNAI HULLÁMOK
Csodalatos piskótatöltelék
Csiga linzer
Meggytorta
Gyümölcsös rizstorta
Kaviaros sós piskóta
Gesztenyés muffin
 
 

A házi fagylaltkészítés eszközei

Ahhoz, hogy igazi fagylaltot készíthessünk, néhány alapvető eszközre van szükségünk. Ezek közül a legfontosabb a háztartási fagylaltgép, amely nélkül nem tudnánk a szokásos konzisztenciájúra fagyasztani a fagylaltot.

A PHILIPS fagylaltgép a fagylaltkészítés összes k 333g67d övetelményének képes eleget tenni, vagyis elég nagy ahhoz, hogy egy családot ellásson fagylalttal. A benne készült fagylalt állagában tökéletesen megegyezik a cukrászdai berendezéseken készült édességével. Sőt, előnye abban is mutatkozik, hogy az elkészült házi fagylaltot adagokra oszthatjuk, és a mélyhűtőben akár hónapokig is tárolhatjuk. Nálunk is kapható már a 7.5 dl-es űrtartalmú PHILIPS fagylaltgép, amiben egyszerre 75 dkg fagylaltot készíthetünk el, mindössze 20-30 perc alatt. A PHILIPS cégnek ezenkívül van még literes űrtartalmú, valamint egyszerre kétféle fagylaltot is készítő, kétrészes fagylaltgépe, amelynek praktikus voltáról nem is kell meggyőzni senkit sem, aki egyszer már kipróbálta e gépet.

A fagylaltgép használata oly könnyű, hogy még egy tízéves gyerek is könnyűszerrel készítheti el benne kedvenc fagylaltját. A füles bögréhez hasonlító tartályban van egy kivehető jégakku betét, amelyet a fagylaltkészítést megelőző napon be kell tenni a mélyhűtőszekrénybe, legalább mínusz 18 fokra. Mielőtt a fagylaltmasszát beleöntenénk a "bögrébe", visszahelyezzük a csonttá fagyott jégakkut, ráillesztjük a keverőlapátot, majd a tetejére csavarjuk a kis elektromos motorral működő fedelet, amely egyenletes keveréssel biztosítja, hogy a fagylalt simává, jégkristályoktól mentesen készüljön el.
A kész, megfagyott fagylaltot egy-másfél óra hosszat benne hagyhatjuk a gépben, természetesen befedve egy darab alufóliával, és a hűtőszekrény normál hűtőterében elhelyezve. Így pontosan időzíthetjük a tálalás idejét. Ha a fagylaltot nem azonnali fogyasztásra szánjuk, akkor a fagyasztás után rögtön adagokra osztjuk (erre a célra a legjobban megfelelnek például a vajkrémes, tetővel ellátott műanyag dobozok), és a tetejére ráírjuk, hogy milyen fagylaltot és mikor tettünk bele. 75 dkg fagylalt körülbelül 4 db vajkrémes dobozba fér be. Ez mintegy 32 kicsi (vagy 16 nagy) gombóc fagyinak felel meg, tehát egy négytagú családnak nagyon bőven elegendő egyszeri nassolásra.

A másik fontos fagylaltkészítő eszköz a turmixgép, amelyben jó habosra, masszává keverhetjük a különféle fagylaltalapanyagokat.

Előfordulhat, hogy olyan nyersanyagból készítünk fagylaltot, amely nagyon kemény. Ezért szükségünk lehet egy kis PHILIPS aprítógépre, amely egyben turmixgép is, kétféle tartállyal. Ha pedig kemény habbá kell felvernünk a tejszínt vagy a tojásfehérjét, akkor a PHILIPS elektromos habverő vagy a PHILIPS háztartási robotgép lehet segítségünkre.


Találat: 952