online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

A FAGYLALTGÉPPEL TÖRTÉNŐ FAGYLALTKÉSZÍTÉS

desszertekfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Joghurtos hideg citromkrém
Burgonyafank 5
Sörkifli
Costatta (Olaszorszag)
Réteges fagylalttorta
Marcipan torta
Rigó Jancsi
Fank 1
Zselés puding
Varatlan vendég krém
 
bal also sarok   jobb also sarok

A fagylaltgéppel történő fagylaltkészítés

Ahhoz, hogy a fagylaltunk igazán jól sikerüljön, bizonyos szabályokat mindenképpen be kell tartanunk.

Sohasem szabad a fagylaltgép tartályába több folyadékot ( 212f58c fagylaltmasszát) tölteni, mint amennyi a gép használati utasításában szerepel.

A receptekben megadott nyersanyagmennyiségeken csak úgy szabad változtatni, ha mindegyik anyagot arányosan növeljük vagy csökkentjük, ellenkező esetben a fagylalt íze jelentősen megváltozik.

Lehetőség szerint minden, a fagylaltgépbe kerülő anyag előhűtött, azaz jó hideg legyen, ezzel jelentősen csökkenthetjük a fagylalt fagyasztásának idejét.

A már elkészült fagylaltot két órán belül el kell fogyasztani, vagy pedig adagokra osztva a mélyhűtőbe kell tenni.

Felolvadt fagylaltot nem szabad újra fagyasztani, mert a benne elszaporodó baktériumok gyomorpanaszokat, súlyosabb esetben ételmérgezést is okozhatnak. A fagylaltok, különösen a tejjel és a tojással készült fagylaltok igen romlékonyak. Azért sem ajánlatos újra fagyasztani, mert a fagylalt állaga ilyen esetben jelentősen megváltozik, azaz jégkristályokká fagy a benne lévő, előzőleg már felengedett folyadék.

Ha a megadott recept szerint főznünk kell a fagylalt masszáját, akkor azt csak akkor önthetjük a fagylaltgépbe, ha teljesen kihűlt. A forró fagylaltmasszát úgy hűthetjük ki a leggyorsabban, ha egy üvegbe öntjük, amit hideg vízzel telt nagyobb edénybe rakunk, majd a vizet alatta többször váltogatjuk. Ezután befedve betesszük a hűtőszekrénybe, és egy-két órán keresztül előhűtjük.

A receptekben lévő cukor helyett bátran használhatunk mézet, az gyorsabban oldódik, és simább lesz a fagylalt. A parfékba mesterséges édesítőszert is tehetünk.

Bizonyos vagyok benne, hogy a háziasszonyoknak a fagylaltgépben - amelynek beszerzését ezúton is tanácsoljuk - nagy örömük telik, és gyakran fognak vele fagylaltot készíteni. Annál is inkább, mert bizonyára lesznek olyan kedvenc ízeik, amelyeket sehol sem kapnak meg készen, csakis otthon tudják elkészíteni.

Találat: 1247


Felhasználási feltételek