online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Gombapörkölt

zöldség élelmiszerfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Paroltsargarépa vagy karotta
Padlizsan görögösen
Gombas ételek
Paradicsomos burgonyafőzelék
Töltött paradicsom (hideg)
Sólet
Sparga olaszosan
Töltött paradicsom (meleg)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Gombapörkölt


Nyersanyag. 1 kg gomba, 8 -10 dkg zsír vagy füstölt szalonna. 10 dkg vöröshagyma, nyáron 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom (télen 10 dkg l 353j92d ecsó), 1 kis evőkanál fűszerpaprika.

Készítés: Gombapörköltnek legízletesebb a rókagomba, a var­gánya-, a csiperkegomba. Városban a termesztett sampinyon­gombából készítjük.

A megtisztított, megmosott gombát tálcára téve, jól lecsurga­tjuk. A zsír felét megolvasztjuk és a hagymát üvegesre, puhára pároljuk, belekeverjük a paprikát, azonnal lehúzzuk a tűzről. A gombákat nagyságuk szerint negyedelve cikkekre vágjuk, a kisebbeket félbe vágva daraboljuk; az apró gombát nem dara­boljuk, egészben hagyjuk. A feldarabolt gombát belekeverjük paprikás zsírba és gyors tűzön, fedő nélkül pároljuk, 1-2 perc múlva megsózzuk. Amikor saját levét elpárologtatta, egy-egy kis forró víz hozzáadásával még 10-15 percig pároljuk, hogy a gomba jól megpuhuljon. A zsír másik felében hagyma nélkül megsütjük a megtisztított, felszeletelt zöldpaprikát, paradicso­mot és a megpárolt gombához adva, együtt jól átpároljuk. A gombapörköltnek tartalmas, rövid, zsíros leve legyen. Rizzsel vagy galuskával tálaljuk. Zsír helyett apróra vágott füstölt szalonnakocka kiolvasztott zsírjában is készíthetjük.


Találat: 1190


Felhasználási feltételek