online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

KENYÉRFÉLÉK ÉS TÖLTÖTT LEPÉNYEK

vegetáriánus konyhafelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
RIZS KHÍR
KRUMPLIKORONGOK PARADICSOM SZÓSSZAL
PADLIZSÁN PAKORA
PAPRIKA BÁDZSI
LEVESEK
ANANÁSZ PUNCS
ISTENNEK AJÁNLOTT HALAVÁ
LEVÉRE FŐTT CÉRNAMETÉLT
SÁRGARÉPA BÁDZSI
MUNG DÁL
 
bal also sarok   jobb also sarok

KENYÉRFÉLÉK ÉS TÖLTÖTT LEPÉNYEK

Észak-Indiában a szaftos koftákhoz, karikhoz inkább csapátit vagy nánt esznek, Dél-Indiában pedig a purit, parátát és a doszát kedvelik. A töltött parátákat reggelire teával, ebédre 919c29j pedig joghurttal szolgálják fel. A roti, olyan mint a puha kenyér, a papirvékony, fűszeres papádot pedig Indiaszerte mindenhol ropogtatják.

Az élesztő nélküli, sűtőben sűtött, kerek formájú kenyérfélék viszonylag könnyen elkészithetők, egészségesek, különösen, ha nem fehér lisztből, hanem teljes őrlésű (Graham) lisztből készitjük. Ahogyan Gandhi mondta: "Legjobb a jól megtisztított búzából otthon őrölt liszt. Ezt a lisztet már nem kell átszitálni. A belőle készült kenyér jóízű és puha. Tovább elég, mint a pékkenyér, hiszen táplálóbb és kevesebb kell belőle."

A legegyszerűbb indiai lepény-kenyér a csapáti, mely tulajdonképpen víz és liszt keveréke. A különböző - borsóval, karfiollal vagy krumplival töltött paráták, valamint a purik szintén forró fémserpenyőben sülnek, ám itt ghít (vajat) is használnak. A nyers tésztákat alaposan kinyújtják és kerek formára nyújtják. Hogy a tészták mennyire fúvódnak fel az függ a sütési hőtől és a búza sikértartamától. Réteslisztet ne használjunk!


Találat: 1310


Felhasználási feltételek