online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Burgonyagombóc

szószokfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Bercy martas (Sauce Bercy)
Almamartas
Mogyorós-rokfortos palacsinta
Fehér hagymamartas
Sütőben sült burgonya
Tarkonyos martas (Sauce a l'estragon)
Almapüré
Burgonyagombóc
 
bal also sarok   jobb also sarok

Burgonyagombóc


Nyersanyag. 50 dkg fõtt, áttört burgonya, 10 dkg grízes liszt. 1/2 kávéskanál só, 2 dkg zsír, 1 tojás.

Készítés: A burgonyát héjában megfőzzük, a megtisztított bur 646f55g gonyát azonnal, forrón átpréseljük a burgonyanyomón, és kihűtjük. A zsírt a tojással elkeverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a kihűtött, áttört burgonyát, a lisztet és jól összedolgoz­zuk. Lisztes kézzel, kb.

2 cm átmérőjű hengereket formázunk, amelyekről jó nagy, diónyi szeleteket vágunk le. Lisztes tenyerünk között gombóccá alakítjuk; lisztezett deszkára helyezzük.

Közvetlenül tálalás előtt forrásban levő sós vízbe tesszük, a vizet nem keverjük meg; az edényt fülénél fogva rázogatjuk, hogy a gombócok le ne tapadjanak. Amint a víz felszínére fel­emelkednek a gombócok, 1-2 perc múlva egyet kiemelünk, szétvágjuk, ha átfőtt, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük, jól le­csurgatjuk, közvetlenül a húsos tálra tehetjük, egy kis olvasztott zsírral átfényezzük.

Ha külön tálaljuk, 2 -3 evőkanál forró zsírban egy kis morzsát pirítunk és a lecsurgatott

gombócokat a pirított morzsá­ban megforgatjuk. Pácolt, vadas, tejfölös, savanyú mártásos húsokhoz való.


Találat: 1202


Felhasználási feltételek