online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Zöldborsóleves

levesekFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Írgulyas (Irish stew)
Mirelit zöldborsóleves
Sűrített levesek
Zsemlemorzsagombóc
Vajgaluska
Gulyasleves készítese kuktaban
Szarított gombaleves
Paszternak krémleves
 
 

Zöldborsóleves


Nyersanyag. 1 kg friss zöldborsó, 20 dkg csont vagy csirkeaprólék, 1,5 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 -1,5 dkg só, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezs 222i81c elyem, 1,3 dl víz. Betéthez 1 tojás, 6 dkg liszt.

Készítés: A csontot a hideg vízzel feltéve 1-1,5 óráig forraljuk. Felforráskor kicsit megsózzuk. Élénk zöld, friss zöldborsót, szerezzünk be. A nyomással megnyitott hüvelyt, nézzük meg, nem férges-e, csak az ép, zsenge szemüket használjuk fel. A ki­fejtett borsót szűrőbe téve megmossuk. A friss, zsenge zöld­borsót párolással puhítjuk meg, a párolás kezdetén egy borsó­szemnagyságú szódabikarbónát adjunk hozzá, ettől szép, élénk­zöld lesz. A párolás kezdetén hozzáadjuk a cukrot, de ne sózzuk meg, mert a borsószemek összeesnek, megráncosodnak. Amint a borsóhoz adott víz elpárolog, megsózzuk, rászórjuk a finomra vágott zöldpetrezs 222i81c elymet, áthevítjük vele, leszórjuk liszttel ; azzal is jól áthevítjük. Felöntjük a leszűrt csontlével vagy a csirkeaprólék levével, hozzáadjuk a tejet, simára keverjük, kevergetve felforraljuk, 4 -5 perces forralás után belefőzzük a galuskát.
A nem egészen zsenge zöldborsót nem pároljuk, hanem forrás­ban levő, félig megpuhult csirkeaprólék levében vagy csontlében puhára főzzük és világos rózsaszínű, zöldpetrezselymes rántással sűrítjük.


Találat: 889