online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Maria-napi sült kacsa

kacsaFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Angolosra sütött hideg kacsamell Melba salataval
MUSTÁROS KACSASÜLT
Konyakos kacsasült
TÁVOL-KELETI KACSA
Kacsasült
Ünnepi kacsa egészben
PIKÁNS KACSASÜLT
MANDARINOS-MAJONÉZES KACSA
Dermesztett kacsamell Melba salataval
 
 

Mária-napi sült kacsa


1 db pecsenye kacsa - kacsa mája, 50 g vöröshagyma, 2 db alma,

1 db zöldpaprika, majoránna, só

Diós almatallérokhoz:

2 db alma, 100 g dió, 50 g liszt, 2 db tojás, 50 g morzsa, olaj a sütéshez

Mazsolás boros káposztához:

600 g vörös káposzta, 50 g vörös hagyma, 1 dl olaj?, 20 g cukor,

15 g kömény, 50 g mazsola, 1 dl fehérbor, csombor, só, borecet, borsika

Kacsa mellett sült krumplihoz:

500 g burgonya, rozmaringág, só, Őrölt bors

Savanyú szilvához:

300 g kékszilva, 2 dl vörösbor, borecet, 50 g méz


A pecsenyekacsát gondosan tisztítsuk meg. Perzseljük le gáz felett az esetleges "szőrszálakat", majd a zsírzót eltávolítása után kívül belül jól sózzuk be. Hasüregébe majoránnát és alma cikkeket tegyünk. A tepsibe hagyma cikkeket, almát, zöldpaprikát darabolunk, és erre tesszük a befűszerezett kacsát. Kevés vizet öntünk alá, és 180 °C-os sütőben piros ropogósra sütjük. Többször locsolgassuk, és ha sok zsír sülne ki, öntsük le.

A megtisztított, dió nagyságú burgonyákkal körberakjuk a kacsát, friss rozmaringgal megszórjuk. A hússal együtt piros ropogósra sül, a fűszeres zsírtól, pedig különleges ízű lesz. A kacsazsírban sütjük meg a máját.

A májat még ne sózzuk. A fűszeres zsírban először kérget sütünk, majd a zsírban hagyjuk kihúzódni, így omlós lesz, s nem lesz nagy a veszteség sem. A ropogós kacsát sütés után pihentetjük, majd a mellcsontnál félbe vágjuk, a gerincoszlopot kivágjuk, és negyedeljük. A vágásnál ügyeljünk, hogy ne legyen csontszilánkos a hús.
Diós almatallér:

A hámozott borízű almának a magházát almacsutkázóval eltávolítjuk. 1 cm-es karikákra vágjuk, majd lisztbe, tojásba, és durva dióba hempergetjük, és bő forró olajban sütjük. Papír törlőn lecsurgatjuk és tálaljuk, nem csak sültek mellé adhatjuk, hanem desszertnek is különleges.


Mazsolás boros káposzta:

A káposzta igen kedvelt zöldségféle. Pecsenye kacsa, malacsült, disznótoros, rusztikus bőrös csülök és sültek nélkülözhetetlen kelléke.

A vörös káposztát félbe vágjuk, majd torzsája nélkül rostokra merőlegesen hajszál vékonyra szeleteljük, és lesózzuk. A vöröshagymát is - a káposztához hasonlóan- rostokkal merőlegesen szeleteljük le. Olajat hevítünk, ebben a cukrot karamellizáljuk, majd a köményt kipattogtatjuk, és azonnal rátesszük a szeletelt hagymát. Áthevítjük, majd a lesózott szeletelt vörös káposztát hozzáadjuk. Mindjárt borecettel és fehérborral ízlés szerint meglocsoljuk. Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzta száraz, zsírmentes és enyhén savanyú. A boros káposztához áztatott mazsolát keverünk. Nemes udvarok mazsolás káposztáját csomborral, borsikával ízesítve adták, úgy, mint ahogy én is teszem.


Savanyú szilva:

A tálalásnál vörösboros, mézzel ízesített, borecetes kékszilvát adunk, amit ilyen egyszerűen készítünk el. A boros mézes szirupban a szilvát ropogós puhára pároljuk és, hogy tényleg s olyan legye a borecet is kell hozzá. Selymesnek, édes-savanyúnak kell lennie.


Találat: 1289