online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Tejfölös, paprikas sertésborda vagy sertésszelet

húsfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
FŰSZERES GRILLCSIRKE
Sajtos vagdalt libamell
ROSTON SÜLT BANÁN
VAGDALT LIBAMELL ROSTON
Vagdalt libamell roston
Pulykasült krumplival
Vagdalt libamell
CSIRKEMELL CITRUSPÁCBAN
 
bal also sarok   jobb also sarok

Tejfölös, paprikás sertésborda vagy sertésszelet


Nyersanyag. 4 db 15 -18 dkg-os sertésborda, 10 dkg zsír, 7 - 8 g só, 2 kávéskanálnyi édes f szerpaprika, 2 dkg finomra vágott hagyma, evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem, 2 dl tej, 2 dl tejföl. Nyáron 1 zöl 929b16j dpaprika, 1 paradicsom.

Készítés: A sertéskarajról a hentessel levágatjuk a gerinc­csontot. A húsban csak a bordarészek maradjanak. Úgy szele­teljük fel, hogy minden szeleten rajta legyen a borda (tehát aránylag nagy szeleteket készítünk).

A hússzeleteket a bárd lapjának 1 - 2 -szer való erőteljes rá­ütésével kiveregetjük. A zsírt forróra hevítjük, a kiveregetett szeletek egyik oldalát lisztbe mártjuk és a lisztes oldalával lefelé fordítva, a forró zsírba tosszuk; 2 - 3 perc alatt mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Az átsütött szeleteket egy tányérra tesszük, lefedjük. A finomra vágott hagymát a zsírban, mérsékelt tűzön állandóan keverve, üvegesre, puhára pároljuk. A tűzről lehúzzuk, a paprikát feloldjuk benne és belerakjuk a szeleteket. Ha a tányérban, a szeletek alatt egy kis húslé van, ezt is ráöntjük és egy kevés forró víz (1 dl) aláöntésével, fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk a húst. Gyakran rázogassuk meg, ha a zsírjára sül, mindig egy kevés forró vizet öntünk alá, nem a hússzeletekre. Amikor a hússzeletek félpuhára párolódtak, megsózzuk. Tehát a sózás nem a párolás kezdetén történik. A meg­sózott szeleteket zsírjára sütjük, hozzáadjuk a megmosott, ki­magvalt zöldpaprikát és paradicsomot, valamint a finomra vágott zöldpetrezselyem felét, átpároljuk a zsírban, majd egy kevés forró víz aláöntésével folytatjuk a párolást, amíg a szele­tek majdnem teljesen puhák. Ekkor fedő nélkül zsírjára sütjük, a szeleteket kiszedjük. A zsírba egy kávéskanálnyi lisztet szó­runk, a tejjel felöntve, simára keverjük és felforraljuk, enyhén megsózzuk. Hozzáadjuk az elkevert tejfölt, azzal is felforraljuk; visszarakjuk a szeleteket és 1 - 2 percig együtt forraljuk. A mártást megízleljük, ha szükséges, megsózzuk. A szeleteket tálra rakjuk, egy kis mártással leöntjük, megszórjuk a meg­maradt zöldpetrezselyemmel, a többi mártást külön csészében tálaljuk.

Készíthetjük sertéscomb szeletből is.


Találat: 2808


Felhasználási feltételek