online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Marhanyelv zöldséges martasban

húsfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Birkabordak fűszeres martasban
Ropogós malacsült
FLEKKEN PARÁZSON
Petrezselymes vagdalt
A gyöngytyúk (gyöngyös)
Pekingi kacsa
Pulykamell-szeletkék nyarson sütve
Bajor csirke
Pulykamell csíkok barackos-mogyorós szósszal
Skót fasírt 2
 
bal also sarok   jobb also sarok

Marhanyelv zöldséges mártásban


Marhanyelv helyett sertésnyelvet, borjúnyelvet is használ­hatunk, azokból 2 darabot veszünk.

Nyersanyag. 1 db marhanyelv, egy leveszöldség és ezenkívül 6 dkg zsír, 6 dkg 343g67d hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 1 babérlevél, 1 nagy babszem nagyságú gyömbér, 10 szem bors, 2 -3 szegfű­szeg, 2-3 kanál ecet, 1 evőkanál cukor, 3 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 6-7 g só, 1 evőkanál mustár, 1-2 szeletke citromhéj.

Készítés: A nyelvet többször váltott vízben gondosan meg­mossuk és húsleves módján bezöldségelve, nem túl puhára főz­zük. Kivesszük a levesből és a felső hártyáját azonnal lehúzzuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vegyes zöldséget megmossuk, megtisztítjuk, karikára vágjuk. A zsírt megfelelő nagyságú lábasban megolvasztjuk, beletesszük a hagymát, mérsékelt tűzön, kevergetéssel, üvegesre, puhára pá­roljuk, hozzáadjuk a zöldséget, hozzátesszük a felsorolt fűsze­reket, sót, egy kis ecetet, a nyelvet és kevés lével, amelyben a nyelv főtt, puhára pároljuk. Amikor a nyelv teljesen fel­puhult, kivesszük a lábasból, a zöldséget kissé megpirítjuk, a nyelv levéből kb. 7 dl-rel felöntjük, jól átforraljuk, a levet átszűrjük, a zöldséget (burgonyanyomón) áttörjük, hozzáad­juk. Egy kis lábasban a cukrot állandó keveréssel barnára pirítjuk, az áttört mártáshoz keverjük. Egy csészében simára keverjük a lisztet, mustárt, tejfölt, a mártásba öntjük, állandó keveréssel felforraljuk, megízleljük, ha szükséges, megízesítjük. A nyelvet vékony szeletekre vágjuk, egy mélyebb tálba he­lyezzük, a mártás sűrűségű levét ráöntjük, zsemlegombóccal vagy makarónival tálaljuk. Áfonyát vagy vörös boros ribizli­dzsemet adunk mellé.


Találat: 1063


Felhasználási feltételek