online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Ropogós malacsült

húsfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
FŰSZERES GRILLCSIRKE
Sertéskaraj egybesütve, gombasan
ROSTON SÜLT BANÁN
Krumplifasírt 1
Kunsagi sertésborda
Nyúlaprólék felhasznalasa
Tejfölös, paprikas sertésborda vagy sertésszelet
Fasírttal töltött zsemle
Pulykas zöldséges tészta
Szűzpecsenye (a sertés vesepecsenyéje)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Ropogós malacsült


Nyersanyag. 1 db 3 - 4 hetes, szopós malac, 2 - 2,5 dkg só, késhegynyi majoránna, késhegynyi, szétdörzsölt köménymag, 5 dkg zsírnak való (nem sós) szalonna, 2 dl sör, 15 dkg zsír.

Készítés: A megtisztított malacot láng felett elhúzzuk, hogy a rajta maradt serte, pihék leperzselődjenek. Jól megm 828e47i ossuk, óvatosan lekaparjuk, nehogy a gyönge bőrét megsértsük.

A hasi részen felvágjuk, a belső részeket eltávolítjuk, a lábakat levágjuk. Kívül-belül újból jól megmossuk és szárazra töröljük. (A májat, vesét, tüdőt tojásosan készítjük el.) A malacot a hasi részen végig felhasítjuk, hogy a pecsenyesütőben jól szét­terüljön. A sót, köményt, majoránnát összekeverjük és a malac belsejét jól bedörzsöljük. A külső bőrét só ne érje. Besózva egy félóráig áll. Belső részébe zsemlét teszünk, hogy a malac testét. kifeszítse, ezáltal a bőre szép sima lesz, azonkívül a felesleges nedvet magába is szívja. Fülét és farkát zsírpapírból készült kis hegyes, belül zsírozott tölcsérrel beborítjuk. A kizsírozott. sütőlemezre fektetjük, tisztára mosott kis fapálcikát teszünk alá, így jobban kifekszik.

A malac szájába egy almát teszünk. Az egész malacot hideg zsírral vastagon bekenjük és mérsékelt meleg sütőben sütjük. Amint sárgulni kezd, sörbe mártott. szalonnával gyakran kenjük a malac bőrét. Ha a bőre fel­hólyagzik, tűvel átszúrjuk a hólyagot és csökkentjük a sütő melegét, mert a hólyagképződés annak a jele, hogy a sütő túl forró. Ha a bőre szép piros és ropogós, a nyakánál beleszúrunk, és ha a kicsorduló lé nem véres, akkor a malac megsült. A sütőből kivéve, lapáttal óvatosan alányúlunk (össze ne törjük), deszkára tesszük és a fejét erős csapással azonnal leválasztjuk a nyakról, hogy a gőz eltávozhassék, különben a bőr elveszti ropogósságát. A zsemléket eltávolítjuk a belsejéből. Jó éles kést megtüzesítünk, mert így nem töredezik a vágásnál a malac bőre és a malacot felszeleteljük. Ha a malac nagyobb, a gerinc hosszában kettévágjuk, úgy szeleteljük tovább. A felszeletelt malacot melegített tálra rakjuk, az eredeti alakja szerint. A fejét három irányban bevágjuk, hogy a velőt ki lehessen venni, de vigyázzunk, szét ne essék; a fejet visszaillesztjük a nyakhoz és az alma helyett mosott, szárazra törölt citromot teszünk a szájába. A velőhöz külön forró, pirított zsemleszeletet, borsot adunk az asztalra. A malachoz pecsenyemártást nem adunk. Párolt vöröskáposztát, ecetes tormát, burgonyapürét adhatunk hozzá.


Találat: 1060


Felhasználási feltételek