online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Ropogós malacsült

hús

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
FŰSZERES GRILLCSIRKE
Sertéskaraj egybesütve, gombasan
ROSTON SÜLT BANÁN
Krumplifasírt 1
Kunsagi sertésborda
Nyúlaprólék felhasznalasa
Tejfölös, paprikas sertésborda vagy sertésszelet
Fasírttal töltött zsemle
Pulykas zöldséges tészta
Szűzpecsenye (a sertés vesepecsenyéje)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Ropogós malacsült


Nyersanyag. 1 db 3 - 4 hetes, szopós malac, 2 - 2,5 dkg só, késhegynyi majoránna, késhegynyi, szétdörzsölt köménymag, 5 dkg zsírnak való (nem sós) szalonna, 2 dl sör, 15 dkg zsír.

Készítés: A megtisztított malacot láng felett elhúzzuk, hogy a rajta maradt serte, pihék leperzselődjenek. Jól megm 828e47i ossuk, óvatosan lekaparjuk, nehogy a gyönge bőrét megsértsük.

A hasi részen felvágjuk, a belső részeket eltávolítjuk, a lábakat levágjuk. Kívül-belül újból jól megmossuk és szárazra töröljük. (A májat, vesét, tüdőt tojásosan készítjük el.) A malacot a hasi részen végig felhasítjuk, hogy a pecsenyesütőben jól szét­terüljön. A sót, köményt, majoránnát összekeverjük és a malac belsejét jól bedörzsöljük. A külső bőrét só ne érje. Besózva egy félóráig áll. Belső részébe zsemlét teszünk, hogy a malac testét. kifeszítse, ezáltal a bőre szép sima lesz, azonkívül a felesleges nedvet magába is szívja. Fülét és farkát zsírpapírból készült kis hegyes, belül zsírozott tölcsérrel beborítjuk. A kizsírozott. sütőlemezre fektetjük, tisztára mosott kis fapálcikát teszünk alá, így jobban kifekszik.A malac szájába egy almát teszünk. Az egész malacot hideg zsírral vastagon bekenjük és mérsékelt meleg sütőben sütjük. Amint sárgulni kezd, sörbe mártott. szalonnával gyakran kenjük a malac bőrét. Ha a bőre fel­hólyagzik, tűvel átszúrjuk a hólyagot és csökkentjük a sütő melegét, mert a hólyagképződés annak a jele, hogy a sütő túl forró. Ha a bőre szép piros és ropogós, a nyakánál beleszúrunk, és ha a kicsorduló lé nem véres, akkor a malac megsült. A sütőből kivéve, lapáttal óvatosan alányúlunk (össze ne törjük), deszkára tesszük és a fejét erős csapással azonnal leválasztjuk a nyakról, hogy a gőz eltávozhassék, különben a bőr elveszti ropogósságát. A zsemléket eltávolítjuk a belsejéből. Jó éles kést megtüzesítünk, mert így nem töredezik a vágásnál a malac bőre és a malacot felszeleteljük. Ha a malac nagyobb, a gerinc hosszában kettévágjuk, úgy szeleteljük tovább. A felszeletelt malacot melegített tálra rakjuk, az eredeti alakja szerint. A fejét három irányban bevágjuk, hogy a velőt ki lehessen venni, de vigyázzunk, szét ne essék; a fejet visszaillesztjük a nyakhoz és az alma helyett mosott, szárazra törölt citromot teszünk a szájába. A velőhöz külön forró, pirított zsemleszeletet, borsot adunk az asztalra. A malachoz pecsenyemártást nem adunk. Párolt vöröskáposztát, ecetes tormát, burgonyapürét adhatunk hozzá.


Találat: 1014Felhasználási feltételek