online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Túrós tekercs

tésztafelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Daragombóc
Gyümölcsös kelt tészta
Foszlós kalacs
Sonkas kocka
Aranygaluska
Diókrém
Túrós tekercs
 
bal also sarok   jobb also sarok

Túrós tekercs


Nyersanyag. 2 tojás, 20 dkg liszt, 1/2 tojáshéjnyi víz. Töltelékhez: 30 dkg túró, 2 tojás,

3 kanál tejföl vagy 5 dkg vaj, 5 dkg mazsola, késhegynyi só, 2 kanál cukor, 1 kanál búza­dara, 454i88e

1/2 citrom reszelt héja. Készíthetjük cukor nélkül, kaporral, akkor mazsolát nem használunk. Tálaláshoz 10 dkg vajban vagy zsírban pirított 8 dkg zsemlemorzsa, 1,5 dl tejföl.

Készítés: A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kissé megszikkaszt­juk, de ne szárítsuk meg.

A tehéntúrót áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt vagy olvasztott vajat, a búzadarát, a meg­tisztított, forró vízzel megmosott, leszárított mazsolát, re­szelt citromhéjat, cukrot, egy kis sót, és jól összekeverjük. A kinyújtott tésztát helyezzük egy tiszta szalvétára, kenjük meg a töltelékkel, s lazán csavarjuk fel. A két végét összenyomjuk, hogy a töltelék ki ne folyjék.

A szalvétával begöngyöljük, két végét, a tészta mellett zsineggel megkötjük. Megsózott, erősen forrásban levő bő vízbe tesszük úgy, hogy a két végét zsineggel a fazékon keresztül helyezett fakanálra erősítjük. Vigyázzunk, hogy a tészta teljesen víz alatt legyen. Állandó, egyenletes forralással 25-30 percig főzzük. Ekkor kiemeljük a vízből, desz­kán jól lecsurgatjuk és a zsineget felvágva, ügyesen a mellé tett hosszú tálra gurítjuk.

Amíg a tészta forr, zsírt hevítünk, a morzsát állandó keve­réssel megpirítjuk, a tejfölt meglangyosítjuk. A tálra tett, tész­tát 2 ujjnyi széles szeletekre felvágjuk, a langyos tejföllel végig­öntjük és rászórjuk a forró pirított morzsát.


Találat: 1429


Felhasználási feltételek