online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Túrós tekercs

tésztaFájl küldése e-mail


egyéb tételek

 
Daragombóc
Gyümölcsös kelt tészta
Foszlós kalacs
Sonkas kocka
Aranygaluska
Diókrém
Túrós tekercs
 
 

Túrós tekercs


Nyersanyag. 2 tojás, 20 dkg liszt, 1/2 tojáshéjnyi víz. Töltelékhez: 30 dkg túró, 2 tojás,

3 kanál tejföl vagy 5 dkg vaj, 5 dkg mazsola, késhegynyi só, 2 kanál cukor, 1 kanál búza­dara, 454i88e

1/2 citrom reszelt héja. Készíthetjük cukor nélkül, kaporral, akkor mazsolát nem használunk. Tálaláshoz 10 dkg vajban vagy zsírban pirított 8 dkg zsemlemorzsa, 1,5 dl tejföl.

Készítés: A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kissé megszikkaszt­juk, de ne szárítsuk meg.

A tehéntúrót áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt vagy olvasztott vajat, a búzadarát, a meg­tisztított, forró vízzel megmosott, leszárított mazsolát, re­szelt citromhéjat, cukrot, egy kis sót, és jól összekeverjük. A kinyújtott tésztát helyezzük egy tiszta szalvétára, kenjük meg a töltelékkel, s lazán csavarjuk fel. A két végét összenyomjuk, hogy a töltelék ki ne folyjék.A szalvétával begöngyöljük, két végét, a tészta mellett zsineggel megkötjük. Megsózott, erősen forrásban levő bő vízbe tesszük úgy, hogy a két végét zsineggel a fazékon keresztül helyezett fakanálra erősítjük. Vigyázzunk, hogy a tészta teljesen víz alatt legyen. Állandó, egyenletes forralással 25-30 percig főzzük. Ekkor kiemeljük a vízből, desz­kán jól lecsurgatjuk és a zsineget felvágva, ügyesen a mellé tett hosszú tálra gurítjuk.

Amíg a tészta forr, zsírt hevítünk, a morzsát állandó keve­réssel megpirítjuk, a tejfölt meglangyosítjuk. A tálra tett, tész­tát 2 ujjnyi széles szeletekre felvágjuk, a langyos tejföllel végig­öntjük és rászórjuk a forró pirított morzsát.


Találat: 1273