online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Majonézpótló martas

szószokfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Mogyorós-rokfortos palacsinta
Burgonyagombóc
Joghurtos zöldfűszeres salataöntet
Velencei martas (Sauce vénétienne)
Ördögmartas (Sauce diable)
Zöldborsós rizs (rizi-bizi)
Tarhonya
Barna gombamartas
Pizza szósz
 
bal also sarok   jobb also sarok

Majonézpótló mártás


Nyersanyag. 2 kemény tojás, 1/2 tubus szardellapaszta, 1 kávéskanál cukor, késhegynyi törött bors, kávéskanálnyi kapri vagy 1 kávéskanál finomra vágott tárkony, 1 evőkanál citro 959g62j mlé, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál nagyon finomra vágott hagyma (elmaradhat) .

Készítés: A keményre főzött tojások sárgáját kiemeljük és át­törjük. Fakanállal eldörzsöljük a mustárral, szardellapasztával, a lassanként hozzáadott tejföllel; beletesszük a cukrot, citrom­levet, fűszereket. Megízleljük, ha nem lenne elég sós a belekevert szardellapasztától, kissé megsózzuk. A tojásfehérjét finomra összevágva a mártásba keverjük.

Ha erőteljes fűszerezést nem alkalmazhatunk, az áttört tojássárgáját egy nyers tojássárgájával dolgozzuk el, lassanként belekeverjük a tejfölt, citromlevet, cukrot adunk hozzá és mérsékelten megsózzuk.


Találat: 1155


Felhasználási feltételek