online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Zöldborsós rizs (rizi-bizi)

szószokfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Valódi berni martas
Mogyorós-rokfortos palacsinta
Majonézmartas
Sütőben sült burgonya
Szardellavaj (Beurre d'anchois)
Köleskasa
Joghurtos zöldfűszeres salataöntet
Velencei martas (Sauce vénétienne)
Lencsepüré (fogolyhoz)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Zöldborsós rizs (rizi-bizi)


Nyersanyag. 25 dkg rizs, 5 dkg zsír, 25 dkg kifejtett, zsenge zöldborsó vagy konzerv (lé nélkül 515g67f ), a borsó párolásához 3 -4 dkg vaj vagy zsír, 1,5 dkg só, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, késhegynyi törött bors, 4 evõkanál reszelt sajt (elmaradhat).

Készítés: A kifejtett, megmosott zöldborsót megpároljuk. A rizsből párolt rizst készítünk, a párolt rizst, az elkészült zöldborsót, törött borsot, reszelt sajtot pecsenyevillával összekeverjük.

Ízletesebb a köret, ha a borsót félig megpárolva a felhevített rizshez adjuk és a gombás rizshez hasonló módon készítjük el. A sajtot mindig a kész köretbe keverjük.

Mirelit zöldborsó használatánál a borsót hideg vízzel fel­öntve puhára főzzük, a félpuha borsót sózzuk, enyhén cukroz­zuk.

A levétől leszűrt konzerv zöldborsót a sajttal együtt a meg­párolt rizshez keverjük.Találat: 2560


Felhasználási feltételek