online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

FŐTT MARHAFARTŐ (TAFELSPITZ) 1

osztrák konyhafelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
SVÁBLEVES
CSÁSZÁRRÉTES
GOMBA TEJSZÍNES MÁRTÁSSAL
STÍRIAI METÉLT
SALZBURGI GALUSKA
FERENC JÓZSEF CSOKOLÁDÉJA
BÉCSI OMLETT
TIROLI RÉTES 7
MOZART GOLYÓK (MOZART KUGEL)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Fött marhafartö (Tafelspitz) 1.

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg. marhafartö, marhacsont, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 liter víz, 1 ek. só, m 616f54g etélöhagyma (snidling)

Elkészítés: A csontot és a megtisztított, szeletekre vágott zöldséget hidegvízbe tesszük fel föni, s a húst csak akkor adjuk hozzá, amikor a víz már forr. Így a hús jobb ízü lesz, mert a pórusok összehúzódnak, s a nedv a húsban marad. A párolás lassú tüzön mintegy két órát tart. Ha a hús megpuhult, a levét leszürjük, annyit azonban a fazékban hagyunk, hogy a hús felszeleteléséig melegen maradjon. Szeletelésnél a rostokat keresztbe vágjuk, elömelegített tálba helyezzük a szeleteket és megszórjuk finomra vágott metélöhagymával.

A bécsi fött marhahúshoz sokféle köretet szoktak kínálni. Nem hiányozhat a pirított hagymás burgonya, az apróra vágott metélöhagymával megszórt tartármártás és a tormás almapüré, amit legegyszerübben úgy készíthetünk el, hogy almakompótot villával szétnyomunk, kevés tormát reszelünk rá, és jól elkeverjük. Ezen kívül spenótot, karottát, finomra vágott vöröskáposztát is szoktak adni hozzá. És nem hiányozhat az asztalról a sör.


Találat: 1407


Felhasználási feltételek