online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

TIROLI RÉTES 7

osztrák konyhafelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
BARACKOS TIROLI RÉTES
STÁJER SERTÉSRAGU
ISCHLI FÁNK 1
Fött füstölt hús
VILÁGOS HÚSLEVES
MARCIPÁNOS TALLÉR
STÍRIAI METÉLT
 
bal also sarok   jobb also sarok

Tiroli rétes 7.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg vaj, 1 tojássárgája, kevés só, víz, 1 kávéskanálnyi ecet.

Töltelék: 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 5 dkg mazsola, kevés fahéj, reszelt citromhéj, 2 darab alma, 555i84f 3 tojás.

A vajat 5 dkg liszttel összegyúrjuk, és kocka-alakúra nyomkodjuk, széleit egyenesre vágjuk. Az így elökészített vajat hütöszekrénybe vagy hideg helyre tesszük. A levágott vajdarabokat a maradék liszttel összemorzsoljuk. Ebböl tojással, sóval, ecetes vízzel keményebb rétestésztát gyúrunk.

Fél óráig pihentetjük, azután kinyújtjuk és a hideg vajkockát közepére helyezve, a tésztába belecsomagoljuk. Azért, hogy a tésztába egyenletesen osztódjék el, nyújtófával megveregetjük. Majd egymást követöen háromszor hajtogatjuk össze, fél óráig hideg helyen pihentetjük, utána megint kétszer összehajtogatjuk, Végül legalább 1 órán át hideg helyen pihentetjük.

A vajastésztát kb. 1/2 cm vastagra, téglaalakúra nyújtjuk ki. Hossza akkora legyen, mint a sütötálcáé, szélessége pedig kb. 15 cm. A közepét megtöltjük, és a tésztát egymásra hajtjuk. Tojással megkenjük, és 1 centi szélességü tésztaszalaggal, kígyóalakban díszítjük.

Töltelék: A cukrot a 3 tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk az örölt diót, mazsolát, fahéjat, citromhéjat és a reszelt almát. A tojások fehérjéböl kemény habot verünk, könnyedén összeelegyítjük az elöbbi keverékkel. Ezzel megtöltjük a tésztát.


Találat: 1064


Felhasználási feltételek