online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Zöldségleves

levesekFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Burgonyaleves II
Mirelit zöldborsóleves
Monacó leves
Leveses-fazék (egytalétel)
A levesek készítésének altalanos szempontjai
Tojaskocsonya (Royal )
Gyümölcsleves
Kavés-konyakos gyümölcsleves
 
 

Zöldségleves


Nyersanyag. 20 dkg sertéscsont, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zeller, 7 -8 dkg karalábé, tavasszal 10 dkg kifejtett zöldborsó, 1 kis fej gomba, 1 evőkanál 414h79e finomra vágott zöldpetrezselyem, 1 dkg só, 3 dkg zsír, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 késhegynyi törött bors, 1 tojás, 6 dkg liszt a betéthez.

Készítés: A csontot a húslevesnél ismertetett módon előké­szítjük és kb. 1,5 liter hideg vízzel főni tesszük. Az előkészített zöldségeket fél ceruza vastagságú lemezekre, majd rudakra vágjuk. A zsír felét megolvasztjuk, a feldarabolt zöldséget bele­tesszük, 1 dl forrásban levő vizet öntünk rá és befedve, takarék­lángon pároljuk. Időnként megrázogatjuk, vagy nagyon óva­tosan keverjük, hogy a rudacskákat össze ne törjük. Amint a zöldség alól a víz elpárolgott és szép sárga a zsírja, rászórjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, ezzel is áthevítjük, a le­szűrt csontléhez adjuk, megsózzuk.
Világos rózsaszínű rántást készítünk és a levest berántjuk. A megmaradt  lisztből galuskát

keverünk, amit felforráskor apróra szaggatva a levesbe főzünk. 4-5 percig forraljuk, amíg a nyers rántásszaga eltűnik. Ekkor beletesszük a borsot és a tejet.

Készíthetjük úgy is a zöldséglevest, hogy a megpárolt, zsírjára lesütött, petrezselyemzölddel áthevített zöldséget 2 dkg liszttel leszórjuk, állandóan kevergetve áthevítjük és csontlével főzzük készre.


Találat: 1155