online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Fogoly kelkaposztaban

hús

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Kunsagi sertésborda
Fasírttal töltött zsemle
Birkabordak fűszeres martasban
Parolt pulykacomb
Rantott maj
Jó falatok füstölt marhanyelvvel
Texasi vagdalt
Lengyeles libacomb
Borjúnyelv
Savanyú tüdő
 
bal also sarok   jobb also sarok

Fogoly kelkáposztában


Nyersanyag. 4 fogoly, 15 dkg füstölt szalonna, 1 kg kelká­poszta, 1 dkg só, két késhegynyi törött bors, 10 dkg zsír, 2 dl tejföl, 2 dl fehér bor.

Készítés: A foglyot megtisztítjuk, megmossuk, a mellehúsát szalonnával sűrűn megtűzdeljük, a belsejét törött borssal (eset­leg egy kis majoránnával is) meghintjük, letakarva félretesszük. A kelkáposztát külső, zúzott leveleitől megtisztítjuk, megmos­suk, négyfelé vágjuk, a torzsáját úgy vágjuk ki, hogy egy kis vékony lemez a leveleket összetartsa. Forrásban levő, enyhén sós vízbe helyezzük, és felforralástól számított 5-6 percig főz­zük. Szűrőbe tesszük, a vizet jól kinyomjuk belőle.Egy ujjnyi zsírt hevítünk, a foglyokat megsózzuk és a forró zsírban, gyorsan, szép pirosra megsütjük; sütés közben hús­ lapáttal forgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.

A megpirult fog­lyokat a zsírból kiszedjük, hosszában félbe vágjuk. A fogoly zsírját 1 dl tejföllel és a fehér borral elkeverjük. Tűzálló edény aljára ráterítjük a kelkáposzta felét, rárakjuk a félbevágott madarakat, beborítjuk a kelkáposzta másik felével, ráöntjük a boros, tejfölös zsírt, a tetejét megtejfölözzük és lefedve, sütőben puhára pároljuk. Amikor megpuhul, a fedőt levéve, megpirítjuk.


Találat: 1448Felhasználási feltételek