online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Fogoly kelkaposztaban

húsFájl küldése e-mail


egyéb tételek

 
Kunsagi sertésborda
Fasírttal töltött zsemle
Birkabordak fűszeres martasban
Parolt pulykacomb
Rantott maj
Jó falatok füstölt marhanyelvvel
Texasi vagdalt
Lengyeles libacomb
Borjúnyelv
Savanyú tüdő
 
 

Fogoly kelkáposztában


Nyersanyag. 4 fogoly, 15 dkg füstölt szalonna, 1 kg kelká­poszta, 1 dkg só, két késhegynyi törött bors, 10 dkg zsír, 2 dl tejföl, 2 dl fehér bor.

Készítés: A foglyot megtisztítjuk, megmossuk, a mellehúsát szalonnával sűrűn megtűzdeljük, a belsejét törött borssal (eset­leg egy kis majoránnával is) meghintjük, letakarva félretesszük. A kelkáposztát külső, zúzott leveleitől megtisztítjuk, megmos­suk, négyfelé vágjuk, a torzsáját úgy vágjuk ki, hogy egy kis vékony lemez a leveleket összetartsa. Forrásban levő, enyhén sós vízbe helyezzük, és felforralástól számított 5-6 percig főz­zük. Szűrőbe tesszük, a vizet jól kinyomjuk belőle.Egy ujjnyi zsírt hevítünk, a foglyokat megsózzuk és a forró zsírban, gyorsan, szép pirosra megsütjük; sütés közben hús­ lapáttal forgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.

A megpirult fog­lyokat a zsírból kiszedjük, hosszában félbe vágjuk. A fogoly zsírját 1 dl tejföllel és a fehér borral elkeverjük. Tűzálló edény aljára ráterítjük a kelkáposzta felét, rárakjuk a félbevágott madarakat, beborítjuk a kelkáposzta másik felével, ráöntjük a boros, tejfölös zsírt, a tetejét megtejfölözzük és lefedve, sütőben puhára pároljuk. Amikor megpuhul, a fedőt levéve, megpirítjuk.


Találat: 1338