online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Ponty vagy barmilyen hal (fogas, süllő, csuka) vajjal

halfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Francia halaszlé (Bouillabaisse a la Marseillaise)
Friss szardínia (Sardines a Ia suédoise)
Amur paprikasan
Ponty magyarosan
Amurszelet bakonyiasan
Amur pacolva
Lazac velencei módon (Saumon a la vénétienne)
A HALÁSZLÉ ÉS A HALPAPRIKÁS
Lazacborda olaszosan (Cotelettes de saumon a l'italienne)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Ponty vagy bármilyen hal (fogas, süllő, csuka) vajjal


Nyersanyag. 1,20 kg ponty, 15 dkg vaj, evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem,

2,5 -3 dkg só, 1 citrom leve vagy 1- 636d36g 2 kanál ecet.

Készítés: A megtisztított halat kívül-belül megsózzuk és 20 ­25 percig pihentetjük. Enyhén sós, citromos hideg vizet ké­szítünk, a víz annyi legyen, hogy a halat ellepje. A pontyot belehelyezzük és mérsékelt tűzön, nagyon lassan, egyenletesen forraljuk 10-15 percig.

A felpuhulását beleszúrt tűvel álla­pítjuk meg. Túl puhára ne főzzük a halat, mert a kiemeléskor könnyen szétesik. Amíg a hal fő, a megmosott petrezselyem­zöldjét finomra vágjuk és a megolvasztott vajba téve, mérsé­kelt tűzön, állandó keverés közben, csak addig pároljuk, amíg a vaj zöldesre színeződik; ekkor félretesszük. Az elkészült halat kiemeljük a főzőlevéből, hosszú tál közepére helyezzük. Köréje sós vízben főtt burgonyát teszünk.

A petrezselymes vajat felmelegítjük, és a halat, burgonyát leöntjük vele. Diétá­ban is alkalmazzuk. A halat felszeletelve is elkészíthetjük. Ha nincs betétes halfőző edényünk, akkor a halat megfelelő nagy­ságú gézre vagy tiszta ruhára fektetve tesszük az edénybe és a ruhát két végén zsineggel odakötjük az edény füléhez. Így a meg­fött halat a ruha két végénél megfogva, könnyen kiemelhetjük.


Találat: 6319


Felhasználási feltételek