online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Kocsonyazott ponty

halFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Pontyszeletek sütőben sütve
Rakkal töltött burgonya (Pommes Georgette)
Halak szeletelése
Kocsonyazott ponty
 
 

Kocsonyázott ponty


Nyersanyag. 2 kg ponty, 15 dkg vegyes zöldség, kisebb fej hagyma, 10 szem bors, kis babérlevél, 1 citrom, 2 dkg só, 1-2 kanál paradics 838c28i omlé.

Készítés: A pontyot megtisztítjuk, felszeleteljük, besózzuk és 40-50 percig állni hagyjuk. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk; a hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk.

A halat tiszta szalvétára vagy gézre egy lábasba tesszük, rászórjuk a zöldségeket, hagymát, borsot, egy kis citromhéjszeletet, a para­dicsomlevet és annyi vízzel öntjük fel, hogy a halat éppen csak ellepje. Felforraljuk, majd mérsékelt tűzön, nagyon lassan főzzük egy órán át. Félrehúzzuk, langyosra hűtjük. A halszeleteket óvatosan kiemeljük. A levet óvatosan átmerjük egy másik edény­be, teljesen zsírtalanítjuk. Megcitromozzuk és annyira beforral­juk, hogy a halszeleteket ellepje, 1 dkg zselatint feloldva bele­szűrünk, a halszeletekre szűrjük. Hideg helyen megdermesztjük. Tartár- vagy remuládmártást adunk hozzá.
Találat: 1125