online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Kocsonyazott ponty

halfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Pontyszeletek sütőben sütve
Rakkal töltött burgonya (Pommes Georgette)
Halak szeletelése
Kocsonyazott ponty
 
bal also sarok   jobb also sarok

Kocsonyázott ponty


Nyersanyag. 2 kg ponty, 15 dkg vegyes zöldség, kisebb fej hagyma, 10 szem bors, kis babérlevél, 1 citrom, 2 dkg só, 1-2 kanál paradics 838c28i omlé.

Készítés: A pontyot megtisztítjuk, felszeleteljük, besózzuk és 40-50 percig állni hagyjuk. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk; a hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk.

A halat tiszta szalvétára vagy gézre egy lábasba tesszük, rászórjuk a zöldségeket, hagymát, borsot, egy kis citromhéjszeletet, a para­dicsomlevet és annyi vízzel öntjük fel, hogy a halat éppen csak ellepje. Felforraljuk, majd mérsékelt tűzön, nagyon lassan főzzük egy órán át. Félrehúzzuk, langyosra hűtjük. A halszeleteket óvatosan kiemeljük. A levet óvatosan átmerjük egy másik edény­be, teljesen zsírtalanítjuk. Megcitromozzuk és annyira beforral­juk, hogy a halszeleteket ellepje, 1 dkg zselatint feloldva bele­szűrünk, a halszeletekre szűrjük. Hideg helyen megdermesztjük. Tartár- vagy remuládmártást adunk hozzá.


Találat: 1329


Felhasználási feltételek