online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

ÓRIÁSI NARANCSKRÉMTORTA

desszertekfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
SPORT SZELET
BURUNDI TORTA
Sós sütik
Rigó Jancsi
Margaréta süti
A FAGYLALTGÉPPEL TÖRTÉNŐ FAGYLALTKÉSZÍTÉS
Malnafagylalt
Parizsi gyűrű
Szilveszter-sütemény
Linzer
 
bal also sarok   jobb also sarok

ÓRIÁSI NARANCSKRÉMTORTA

8 tojásfehérjét kemény habbá verünk. 15 dkg törött cukrot és 12 tojássárgáját keverünk hozzá, majd 15 dkg lisztet. Közben 8 dkg vajat is beleadunk. Egy vajjal bekent és lisztel meghintett formá 111e48b ba beleöntjük a fenti masszát és nem nagyon forró sütőben lassan kisütjük. A sütés alatt a sütő alját ne nagyon nyitogassuk, de ha a sütő aljában szellőzőszelep van, úgy azt hagyjuk nyitva, mert különben ez a nagy massza - ha nem vigyázunk eléggé - könnyen összeesik. Ha esetleg nincs szelep az ajtón, úgy egészen kicsi rést hagyjunk.

Sütés után szitára borítjuk ki és kihűlés után hosszú, vékony, éles késsel felülről kezdve lefelé vízszintes vékony lapokra (egy cm-es) szeleteljük. A legalsó, legnagyobb lapot egy sima deszkára, vagy mindjárt egy lapos tálra helyezzük és a következő, előre elkészített krémmel vonjuk be:

10 tojássárgáját, 15 dkg törött cukrot, egy narancsnak cukron lereszelt héját, 6 dkg lisztel jól összekeverünk, lassacskán 1 liter forró tejet öntünk hozzá és az egészet egy sárgarézüstben egész lassú tűzön habverővel addig keverjük, amíg majdnem forrni kezd, vagyis addig amíg krémszerűvé válik.

Ezzel a krémmel a fokozatosan egymásra helyezendő lapokat megtöltjük. A krém 1/4 részét visszatartjuk és az egész tortát kívülről egy sima kartonlap segítségével köröskörül bevonjuk ezzel.

Az egyes lapokat lehet a krémmel való bevonás előtt egy kevés reszelt narancshéjjal ízesített baracklekvárral megkenni és akkor a krém csak erre jön rá.


Találat: 1041


Felhasználási feltételek