online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

A FAGYLALTKÉSZÍTŐ GÉPEKRŐL

desszertekFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Farsangi fank 4
BABTORTA
Ági gyors fankja
Hab-felfújt 3
Almatorta barackos borkrémmel
Gesztenyés kocka 2
Vanílias tejszínhab
Vanílias csillag
Diószelet
Almas lepény
 
 

A FAGYLALTKÉSZÍTŐ GÉPEKRŐL


A fagylalt az, az édesség, amit általában mindenki kedvel, szívesen fogyaszt. Egyre szaporodik a fagylaltozók, cukrászdák száma, azonban kis túlzással élve, egy kezemen meg tudnám számolni, hány cukrászdában jó és vál 727g63h tozatos igazán a nyalakodni való. A főzött, és saját receptű fagylaltok helyett egyre többen állítják elő a gyárilag és aromával készített, festékkel színezett porfagylaltot. Az elképesztő színű, hupilila gombócok inkább elborzasztanak, semmint kedvet csinálnak, a fogyasztásához!

Készítsünk mi otthon, saját elképzelésünk szerint igazi gyümölcsből és egyéb finomságokból fagylaltot! A ráfordított idő nem sok, mert tulajdonképpen egyebet sem kell tennünk, minthogy összekeverjük a fagylalt alkotórészeit. A fagyasztás már nem tartozik ránk, hiszen ezt a munkát végzi el helyettünk a fagylaltgép.

Ahhoz, hogy jó fagylaltot készítsünk, szükségünk van egy turmixgépre, amely lehetőleg félliteresnél nagyobb űrtartalmú, hogy egyszerre lehessen bekeverni a fagylaltgépbe kerülő masszát.

Szükség van mélyhűtőre, vagy legalábbis olyan hűtőszekrényre, amelyben minimum mínusz öt-hat fok van. Jó, ha vásárolunk hozzá egy elektromos habverőt, illetve kis konyhai robotgépet, valamint a kész fagylalt adagolásához szükséges fagylaltos adagolókanalat. Nemcsak a fagylalt minőségének kell jónak lennie, de esztétikai élményt is kell nyújtania, ezért érdemes olyan "ehető díszeket" beszereznünk, amelyekkel még a legegyszerűbb vaníliafagylaltot is műremekké varázsolhatjuk. Mindezekről az alábbiakban részletesen szólok.Többféle fagylaltgépet vásárolhatunk, amelyek kis eltéréssel hasonló elven működnek, mint a cukrászdai fagylaltkeverők, és az áruk is elfogadható.

Egyik szerencsés, jól használható, praktikus kis fagylaltgép segítségével egy liternyi fagylaltot lehet készíteni nem egészen fél óra leforgása alatt. Egy betét, amolyan jégakku biztosítja a tartályban lévő fagylaltmassza hűtését, amelyet elektromos kis motor forgat. A jégakkut előző este kell betenni a mélyhűtőbe, ahol csonttá fagy a benne lévő hűtőfolyadék. A készülékben létrejövő fagylalt konzisztenciája pontosan olyan lesz, mint a cukrászdai társaié.

Kapható olyan, professzionális, de háztartási méretű "igazi" fagylaltgép is, amelybe eleve beépítették a hűtés-fagyasztás lehetőségét és semmiféle előzetes "akciót" sem kell elkövetni annak érdekében, hogy a nap bármely szakában készíthessünk fagylaltot.

A háztartási fagylaltgépek általában egyszerre fél-egyliternyi fagylaltot képesek készíteni. Az adagokra osztott fagylaltot mélyhűtőben tárolhatjuk, akár hónapokig is. Műanyag, fedővel ellátott kis dobozokban állhat a fagylalt, amelyet a mélyhűtőből kivéve, félórai várakozás után fogyaszthatunk. (Mikrohullámú sütőben két perc alatt lehet ehetőre olvasztani.)


Találat: 801