online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Diószelet

desszertekFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Csokoladémartas
FRICI - TORTA
Racsos-barackos sütemény
CSOKOLÁDÉTORTA I
MOGYORÓTORTA II
Francia piskóta
Bögrés makos 1
Almas rolad
Alma torta
CSOKOLÁDÉS GESZTENYETORTA
 
 

Diószelet

Hozzávalók: 3 tojás, 4 ek víz, 15 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 17 dkg liszt, 1/2 cs. Dr.Oetker sütőpor, 12 darált dió.

Töltelék: 0.5 l tej, 5 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliakrém-por, 3 727g62h dkg vaj, 5 dkg darált dió, 1 ek. rum.

Bekenésre: 1 ek. gyümölcsíz.

Máz: 15 dkg porcukor, 2-3 ek forró víz, néhány dió a díszítéshez.

Készítése: A tojások sárgáját a vízzel habosra keverjük, azután a cukor 3/4 részével tovább, amit kanalanként keverünk bele a vaníliás cukorral, míg sűrű, krémszerű anyagot kapunk. A cukor negyed részét a keményre vert habhoz adjuk kanalanként. A habnak olyan keménynek kell lennie, hogy a kés vágását jól lehessen látni rajta. Ekkor a tojáskrémhez adjuk; rászitáljuk a sütőporral kevert lisztet, arra a darált diót, és mindezt vigyázva a tojáskrém alá húzzuk. Zsírozott, papírral bélelt tepsibe simítjuk, és 20-30 percig, közép-meleg sütőben sütjük.A kész piskótatésztát papírral a tepsiből kivesszük, és deszkára borítjuk. A papírt levesszük, a tésztát két részre osztjuk.

A töltelékhez krémet főzünk a tasakon levő utasítás szerint, csak a krémpor elkeveréséhez, a 0.5 l tejből veszünk. A még meleg krémhez adjuk a vajat, darált diót, rumot, hűlés közben megkeverjük, hogy hártyát ne kapjon. A tészta egyik felét megtöltjük a krémmel, a másik felét ráhelyezzük, és vékonyan megkenjük gyümölcsízzel. Téglaalakúra vágjuk, cukormázzal bevonjuk.

Ha semmi fölösleges zsírunk sincs, akkor is 2 tojással (néha eggyel is) jót, ízletest süthetünk.


Találat: 864