online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Vaníliakrém

receptek

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
Egyszerű kuglóf
Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab
Grúz saslik
Szalonnas zöldbab
Lili-kifli
Majonézes tojassalata
Sajtos sonkasalata
Busa egészben
Zöldbabfőzelék
Mulatós csülök
 
 

Vaníliakrém


Nyersanyag. 5 dl tej, 5 tojássárgája, 1/2 rúd vanília, 20-­25 dkg cukor, 2 dkg zselatin (ha kiborítjuk, 3 dkg), 5 dl tejszín­ből vert hab.

Készítés: A zselatint forró vízzel feloldjuk és előkészítve, felhaszn 919b13j álásig forró vízfürdőben tartjuk. A tejet a felhasított vaníliával, 10 dkg cukorral felforraljuk. Ezalatt a tojások sárgáját 10-15 dkg cukorral kikeverjük. A forró tejet és a tojássárgáját a madártejnél leírt módon keverjük össze és sűrítjük be. A sűrített krémhez hozzászűrjük az oldott zselatint; a krémet teljesen kihűtjük, de nem a megalvadásig: Távolítsuk el belőle a vaníliát, és a hideg (nem langyos) krémet óvatosan belekeverjük a keményre vert tejszínhabba. Üvegtálban vagy krémformában tálaljuk, 2-3 órára hűtőszekrénybe (vagy jégre) tesszük. Ha formában dermesztettük, kiborítás előtt a formát pár pillanatra forró vízbe mártjuk, kötőtűvel 3 -4 helyen a krém alapjáig szúrunk, és üvegtálra borítjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.

Csokoládékrém: A vaníliakrém anyagához 15 dkg reszelt csokoládét, 1 evőkanál kakaót keverünk. A készítése a vanília­krém készítésével azonos.

Kávékrém: A krémet 3 dl tejjel, 2 dl erősre főzött kávéval készítjük, a cukoradagot 5 dkg-mal emeljük. A vanilíakrémnél leírt anyagokkal és módon készül.

Karamellkrém: A vaníliakrémnél feltüntetett cukormennyiség feléből (10 dkg-ból) karamellt készítünk, 1 dl vízzel felöntve, sűrűre beforraljuk, kihűtve, a besűrített

vaníliakrémhez kever­jük, az ott leírt eljárással készítjük el a karamellkrémet.

Mogyorókrém: A besűrített vaníliakrémbe 12 dkg sütőben megpirított, ledörzsölt, darált mogyorót keverünk, és a vanília­krémnél leírt eljárással készítjük el a krémet.

Diókrém: A mogyorókrémhez hasonlóan készül, a tejszín bele­keverése előtt 2 kanál rumot adunk a krémhez.

Gesztenyekrém: A besűrített zselatinnal elkevert vaníliakrém­hez 1/2 kg áttört gesztenyét keverünk.


Találat: 862