online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

A VEZETŐI IDŐGAZDÁLKODÁS PROBLÉMÁI

menedzsment

Fájl küldése e-mailegyéb tételek

 
Az informació technológia hatasa a közigazgatas működésére (ügyvitelre)
Informatikai projektmenedzsment
A VEZETŐ ETIKÁJA ÉS FELELŐSSÉGE
A SZEMÉLYISÉG MŰKÖDÉSI MECHANIZMUSA
A CSOPORT FOGALMA, A FORMÁLIS ÉS INFORMÁLIS CSOPORTOK ÖSSZEHASONLÍTÁSA
A CSOPORTON BELÜLI ÉS A CSOPORTOK KÖZÖTTI KONFLIKTUSOK
A SZERVEZETI VISELKEDÉS ETIKÁJA, A VÁLLALAT TÁRSADALMI FELELŐSSÉGE
VEZETÉSI MÓDSZEREK
A VEZETŐI IDŐGAZDÁLKODÁS PROBLÉMÁI
 
 

A vezetői időgazdálkodás problémái.


Az időnek nagy ára van. Drágán fizet érte az a vezető, aki rosszul osztja be, vagy elpocsékolja. A vezetőnek takarékosan kell bánnia az idővel. Be k 949b18j ell osztania, hogy a vezetői munkáját minél hatékonyabban, minél rövidebb idő alatt tudja elvégezni. A vezető belső vállalati környezete éppoly hibás lehet abban, hogy nincs a vezetőnek ideje, mint a külső környezet a maga beidegződésével. Akinek az idejét rabolják, az igaz áldozat.


Az időt tekinthetjük korlátnak, ami a vezetőt permanensen céltudatos cselekvésre kényszeríti, vagy olyan erőforrás, amellyel hatékonyan kell gazdálkodni. A vezetés magasabb szintjén az idő már egyre inkább olyan erőforrássá válik, amivel hatékonyan lehet, de kell is gazdálkodni.


A vezető általában hosszabb ideig dolgozik, mint a beosztott. Ha a vezető meg akar szabadulni az állandó időhiány miatti szorongásaitól, bosszúságaitól, ez erőn felüli munka lehangoló fáradtságától, a túl hosszú munkaidő okozta családi és egészségi problémáitól, hatékonyan kell gazdálkodnia munkaideével, összhangot kell teremtenie feladatai, ideje és képessége között.


A vezető ideje általában értekezletekkel, megbeszélésekkel telik. Kis részét fordítja önálló munkára. Ennél még kevesebbet önképzésre.


Találat: 1152