online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Kovaszos uborka készítése

salátákfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Nyers céklasalata 2
Sargadinnyés gyümölcssalata
Aromas gyümölcssalata (indiai)
Lencsesalata
Camelot salata rokfortmartassal
Francia Endívia-salata
Hideg babsalata
Cézar-salata 1
Krumpli-salata fekete retekkel
Patisszon salata
 
bal also sarok   jobb also sarok

Kovászos uborka készítése


Nyersanyag. 2 kg uborka, 2 1 víz, 6 dkg só, 5 dkg pirított fehér kenyér vagy zsemle, néhány szál kapor, 1-2 ágacska csombor.

Készítés: 10 -15 cm hosszúságú, friss hamva 858b13i s uborkát vásá­rolunk. Az uborkát kefével, többször váltott vízben megmos­suk, leöblítjük, tiszta papírra vagy ruhára szétrakjuk, leszárítjuk. Az uborka két végét levágjuk és megkóstoljuk, hogy nem keserű-e, majd mindkét végét néhány cm-nyíre behasítjuk. A fűszernövényeket is jól megmossuk, lecsurgatjuk és az üveg aljára tesszük. A vízbe beletesszük a sót és felforrástól kezdve, 6 -8 percig forraljuk. A tűzről levéve, kissé lehűtjük (4 -5 per­cig) és az üvegbe berakott uborkára öntjük. Ha langyosra hűlt, ráhelyezzük a pirított zsemlét vagy kenyérszeletet. Ritka szövésű, tiszta ruhával lekötjük és 22-24 °C-os egyenletes hőmér­sékleten tartjuk. 4-5 nap múlva az uborka fogyasztható; ekkor a kenyeret eltávolítjuk, a levét leszűrjük, visszaöntjük az uborkára és hűtőbe vagy hideg helyre tesszük. A kovászos uborka leve üdítő ital, tökfőzelék készítésénél savanyításra használjuk.

A kovászos uborka és a savanyú káposzta készítésénél a leg­kínosabb tisztasággal dolgozzunk; földes zöldség, nyers hús ne legyen a helyiségben, a használt edényeket, eszközöket forró mosószeres vízzel gondosan mossuk meg, öblítsük le. Az üveget ne töröljük ki, tiszta tányérra borítva csurgassuk le.


Találat: 996


Felhasználási feltételek