online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Ánizsos gyümölcssalata

salátákfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Narancssalata
FEJES SALÁTA FŐTT TOJÁSSAL ÉS VITAPRIKKAL
Vegyes zöldségsalatak
Barackos kaposztasalata
Paradicsomos kukoricasalata
Lucullus salata
Céklasalata tartarmartasban
Fejes salata - fokhagymas majonézzel
Nyers céklasalata 2
Ánizsos gyümölcssalata
 
bal also sarok   jobb also sarok

Ánizsos gyümölcssaláta

Egész évben készíthetö könnyü saláta vagy desszert. A hozzávaló gyümölcsöket szinte mindig válogathatjuk úgy, hogy a salátánk dekoratív is 717f53h legyen. Ha desszertnek adjuk, a fagylaltot (vagy jégkrémet) is igyekezzünk a gyümölcsökkel harmóniában választani.

Hozzávalók: 30 dkg vegyes idénygyümölcs (fagyasztott is lehet), egy citrom, 3 kanál méz, 3 szem csillagánizs vagy egy mokkáskanál ánizsmag, tálaláskor vanília- vagy gyümölcsfagylalt, tejszínhab.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, szükség szerint daraboljuk (a barnuló gyümölcsökre: almára, öszibarackra azonnal csavarjunk citromlét), tálban összekeverjük és ráfacsarjuk a maradék citromlét. 3 dl vizet a mézzel, az ánizzsal, a kicsavart citromhéj felével néhány percig forralunk, majd még forrón a gyümölcsökre szürjük. Hagyjuk kihülni. Néhány bevált gyümölcskombináció: alma - narancs - banán, alma - banán - kivi, alma - öszibarack - meggy, öszibarack - sárgabarack - ribizli, és a kedvenc: alma - öszibarack - sárgabarack - meggy - nórabóra (ezt a kombinációt befözni is szoktam, mert elég rövid ideig van egyszerre minden alkatrész).


Találat: 1106


Felhasználási feltételek