online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Savanyú kaposztaleves (korhelyleves)

levesekFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Burgonyaleves II
Árpagyöngy
Paradicsomleves friss paradicsomból
Csurgatott tészta – majdnem csipetke
Sarga burgonyaleves
Halleves
Paszternak krémleves
Hazi készítésű tészta
 
 

Savanyú káposztaleves (korhelyleves)


Nyersanyag. 30 dkg savanyú káposzta, l liter káposztalé, 30 dkg füstölt sertésfej vagy sertéscsont, 2 dkg vöröshagyma, 1-2 cikk fokhagyma, fél kávéskaná1 fűszerpaprika 848j94i , kevés kapor, csombor, 15 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejfel, 1 késhegynyi törött bors, esetleg 1 dkg só, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt.

Készítés: A káposztát szűrőbe téve, hideg vízzel gyorsan kimossuk és deszkán kissé összevágjuk. A savanyú káposztale­vet vízzel vagy füstölt hús levével annyira hígítjuk, hogy kelle­mesen savanyú legyen. A füstölt sertésfejet vagy összedarabolt csontot langyos vízzel megmossuk és a káposztával együtt főni tesszük. Ugyanekkor adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a szétkapart fokhagymát, a megmosott, összekötözött kaprot, csombort.
Egyenletesen, lassan forraljuk a hús felpuhulásáig. Ekkor világos rózsaszínű, paprikás rántással a levest berántjuk. Amennyiben füstölt hússal vagy csonttal főztük a levest, be­rántás előtt a húst, vagy a csontot kiszedjük a levesből, a húst, kockákra vágva visszatesszük, ilyenkor tesszük bele a kolbászt, amelyet előzőleg meleg vízben megmosunk. A rántással nagyon jól összeforraljuk a levest. Megízleljük, ha szükséges, egy kis káposztalével még savanyítjuk. Ecettel nem savanyítjuk, elron­taná a savanyú káposztalé zamatát. Ha nem volna káposzta­levünk, akkor citrommal savanyítjuk. A kész levest a tűzről lehúzzuk, beletesszük a törött borsot, a kolbászt kiemeljük, karikára vágjuk, úgy tesszük vissza a levesbe. Tejfelre tálaljuk. Pirított rozskenyeret adunk hozzá.


Találat: 966