online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Krémlevesek

levesekFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Mirelit zöldborsóleves
Burgonyaleves I
Paradicsomleves friss paradicsomból
Újhazi tyúkleves
Gombas gulyasleves (cukorbeteg részére)
Zöldséges sajtgaluska levesbe
Kaposztaleves
Kavés-konyakos gyümölcsleves
Hazi készítésű tészta
Sűrítés nélkül készülő levesek
 
 

Krémlevesek


A krémleveseket közvetlenül tálalás előtt tejszínnel vagy tej­fellel elkevert tojássárgájával sűrítjük, ezt az eljárást legírozás­nak nevezzük. A püréleves egy részét közvetlenül tálalás előtt forrón, állandó kev 454d36e erés közben, vékony sugárban adjuk a tojássárgájával elkevert tejszínhez vagy tejfelhez, majd a levessel elkevert tojássárgájás tömeget lassanként erős keveréssel a le­veshez öntjük és lehetőleg azonnal tálaljuk. Vigyázzunk, hogy a legírozott leves hőfoka 60-70° fölé ne emelkedjék, mert a tojássárgája ennél magasabb hőfokon kicsapódik, elveszti sűrítő tulajdonságát. Legírozás után kevés elmorzsolt, vagy finoman, vékonyan szeletelt vajjal táplálóbbá, ízletesebbé és bársonyos fényűvé tesszük a levest.

Ezt az eljárást montírozásnak nevez­zük. Négy-öt személyre készített levesnek a legírozásához 1,5 dl tejszínt vagy tejfelt, 1-2 tojássárgáját és 2 dkg vajat haszná­lunk. Csészében tálaljuk.

A krémlevesek az áttörés következtében a darabos leveseknél sűrűbbek, krémszerűek, de vigyázzunk, hogy túl sűrűek ne le­gyenek. A levesekhez való betétet külön kistányéron adjuk az asztalra.

Ismert, leggyakrabban készülő krémlevesek

Burgonyakrémleves, gyümölcskrémleves, kelvirágkrémleves, zellerkrémleves,
zöldborsókrémleves.

A gombakrémleves készítése annyiban tér el a gombaleves készítésétől , hogy a megfelelő tisztítás, mosás után a gombát tormareszelőn megreszeljük. A kész leveshez 1 dl forra1t tejet adunk.


Spárgakrémleves


A spárgafejeket külön főzzük meg kevés tejes, enyhén cukros csontlében és az áttört leveshez adjuk.


Darakrémleves


Nyersanyag. 1 liter hús vagy csontleves, 7 dkg búzadara, 1 dl tej, 1,5 dl tejszín vagy tejfel,

1 tojássárgája. Esetleg egy fél citrom leve.

Készítés: A tejet hozzáadjuk a húsleveshez, felforraljuk és habverővel való erőteljes keverés közben belefőzzük a darát.

4 -5 percig forraljuk, közben folyton keverjük. Forrón legírozzuk és montírozzuk. Nem törjük át.


Találat: 1118