online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Vadhúsokból készült ételek

húsFájl küldése e-mail


egyéb tételek

 
Marhapörkölt
ROSTON SÜLT BANÁN
VAGDALT LIBAMELL ROSTON
Zelleres vagdalt
Pulykaérmék gorgonzolaszósszal
Kunsagi sertésborda
Almas csirkefasírt
Flekken fűszervajas sültburgonyaval
Vagdalt jércemell
Lencsés vagdalt
 
 

Vadhúsokból készült ételek


A vadak legértékesebb részei a gerinc és hátulsó comb, melye­ket egészben süthetünk va 313h74d gy párolhatunk. A gerinc húsát lefejtve, szeletelve frissensültként vagy párolva készíthetjük.

A lapockát egészben párolhatjuk; ezenkívül pörköltnek, pás­tétomnak készíthetjük el. Az eleje részei, belsőségek, pörkölt, pástétom, leves, vagdalék, tokány készítésére alkalmasak. Az őz és szarvas gerince alatt végighúzódó szűzpecsenyéből filét (szeletet) készíthetünk. Hőhatás előtt óvatosan lehúzzuk az izomzatot borító hártyát, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele. A gerincről levágjuk a nyakszirtnyúlványt, a farokrészt, szétvágjuk a medencecsontot, eltávolítjuk a végbélmaradványt.A vadsertést mindig bőrösen vásároljuk. Főzés előtt a meg­mosott húst szorosan összegöngyöljük, sonkakötözéssel átkötöz­zük, hogy a húst szépen szeletelhessük.

A vadhúsokat felhasználás előtt gondosan, erős dörzsöléssel, többször váltott vízzel lemossuk, a roncsolt, véraláfutásos része­ket, alvadt vért eltávolítjuk.


Találat: 1434