online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Piskótatészta fortélyok

desszertekfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Diós rudak
SPORT SZELET
Ánizsos hold
Malnatorta 1
Sós sütik
Boroskifli
NARANCSOS-KÓKUSZOS RIZSFAGYLALT
BABAPISKÓTÁS SZELET
BÓLÉFAGYLALT
Tojaslikőrös vaníliatorta
 
bal also sarok   jobb also sarok

Piskótatészta fortélyok

Ha tojássárgáját meleg vízfürdőben keverjük habosra, a tojás jobban megköti a levegőt, és nagyobb, keményebb masszát kapunk. Vigyázat, a vízfürdő ne legyen 616i89g túl forró, mert akkor a tojás kicsapódik.

Finomított cukrot használjunk. A masszát addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Kellemetlen, ha a piskótában ropog a cukor.

Ha a lisztet szitálva hintjük a kikevert tojássárgájához, pillekönnyű lesz, és nem csomósodik. A piskótamasszát az összeállítás után soha ne hagyjuk állni! Azonnal süssük meg, nehogy a levegő elszökjön, és a massza összeessen.

Ha a sütőformát gondosan kivajazzuk és - lisztezzük, biztosan nem ragad le a piskóta.

Ha teljesen biztosra akarunk menni (és mosogatni se szeretnénk), béleljük ki a formát hajszálpontosra szabott sütőpapírral.

A sütőpapírt a tészta kiborítása után azonnal húzzuk le a tésztáról, hogy a piskóta felülete szép sima maradjon. (Ha később távolítjuk el a papírt, a tészta felülete felszakadozik.) Ha a papírt lazán visszahelyezzük a tésztára, a piskóta nem szárad ki.

Ha a tészta átsült, elválik a forma szélétől.

A tésztát mindig a rostélyon hagyjuk kihűlni, hogy minden oldalról levegő érje és hogy ne váljon ragacsossá.


Találat: 976


Felhasználási feltételek