online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Piskótaszerviz

desszertekfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Citromtorta
Barackos papucs
DINNYEALAKÚ TORTA
Szendvicssütős túrós batyu
Csokoladépuding
Piskótaalap Marcsi módra
BABAPISKÓTÁS SZELET
Rumos barackíz
Ischli fank 2
Rakott palacsinta 1
 
bal also sarok   jobb also sarok

Piskótaszerviz

Belapult

Ha a piskóta közepe összeesik, üvegpohárral vágjunk lyukat a közepébe, így gyűrű alakú tortát készíthetünk belőle.

Kiszáradt

Ha a gyümölcstorta kiszáradt, szurkáljuk meg a tetejét stoppol 131d34b ótűvel, majd hintsük be a tetejét konyakkal, vagy rummal. Hagyjuk beszívódni.

Megégett

Ha a piskóta megégett, vágjuk le az égett részeket, fordítsuk meg, és az alját vonjuk be mázzal a teteje helyett.

Felrepedt

Ha a piskóta teteje felrepedt, valószínűleg túl sok kelesztőt használtunk hozzá. Vágjuk le a felső réteget, fordítsuk meg, és kenjük be krémmel.

Maradék

A maradék tésztaalapot tegyük hűtőbe, és használjuk fel, palacsintakészítéshez.

Mitől törik szét a piskótatekercs?

Ez akkor fordul elő, ha túl sokáig hagyjuk a kész tésztát a sütőben. A melegtől kiszárad, és törékeny lesz. Ezért sütés után azonnal vegyük ki a sütőből, szórjuk meg finomított kristálycukorral, és tekerjük papírba.

Hogyan lehet könnyen levenni a papírt a piskótáról?

Tegyük a piskótát nedves ruhára, és hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet. Ezután könnyen le tudjuk húzni róla a papírt.

Mit tegyünk, hogy a gyümölcsdarabok ne süllyedjenek le a piskóta aljára?

Ha gyümölcsös piskótát készítünk, mártsuk a gyümölcsdarabokat lisztbe, mielőtt a tésztába rakjuk. Így nem süllyednek le, hanem a sütemény tetején maradnak.

Legyen kemény a tojásfehérje

A piskótaszerű kavart süteményekhez nem szükséges lazító anyag, ha a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a tészta anyagaival, a fehérjét pedig kemény habbá verve forgatjuk a masszába. Kemény habot hideg tojásfehérjéből tudunk verni, csipetnyi só vagy mokkáskanálnyi porcukor is sokat segít. A felvert habot utolsóként forgatjuk a tésztamasszába, nagyon óvatosan, hogy minél kevésbé törjön össze. Lazítja a süteményeket, ha 1-2 evőkanál alkoholt (rum, konyak, stb.), citromlevet, ecetet cseppentünk a tésztába. Érdemes készíteni házilag citrom, narancs, vanília stb. eszenciát. Ehhez 2-3 dl 70 %-os alkoholba (kereskedelemben kapható) reszelt citrom- vagy narancshéjat, illetve ollóval feldarabolt vaníliarúdat áztatunk. De ezt csak felnőtteknek!


Találat: 1088


Felhasználási feltételek