online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Burgenlandi koszorú

desszertekfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
ÓRIÁSTORTA
Rakott palacsinta 2
Margit-szelet
Majomkenyér / Kekszcsemege
GYÜMÖLCSRIZS-FAGYLALTKEHELY
Mogyorópuding
VANÍLIATORTA
Narancsmartas
RÉSZEG IZIDOR
Habos-torta
 
bal also sarok   jobb also sarok

Burgenlandi koszorú

Hozzávalók kb. 65 db-hoz: 275 g liszt, 250 g hideg vaj, 50 g porcukor, 3 tojássárgája 151b11b

A díszítéshez: 3 tojásfehérje, 250 g cukor, 3-4 ek. sárgabarack lekvár, kevés citromlé

Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a porcukorral és a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk az egészet. Fóliába csomagolva 1 órán át, pihentetjük a hütöszekrényben. Azután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 5,5 cm-es köröket szúrunk ki  a tésztából. A lapokat sütöpapírral bélelt sütölemezre rakjuk. 180 fokra (gázsütö 2-es fokozat) felmelegítjük a sütöt.

A tojásfehérjét a hozzáadott cukorral vízgöz fölött kemény habbá verjük. A csillagvégü nyomózsákba töltött masszából a lapocskák külsö peremére szorosan egymás mellé pöttyöket nyomunk. A koszorúkat 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

Hagyjuk kihülni. A lekvárt kevés citromlével felmelegítjük, szitán átsimítjuk, és a koszorúk közepébe töltjük. Hagyjuk megszáradni.


Találat: 1050


Felhasználási feltételek