online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  
kategória
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
 
 
 
 
 

Festési módok

számítógépes

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
A videokonferencia mint prezentació
Az operaciós rendszer
Az INTERNET történet, jellemzői
IKT ALAPISMERETEK
Intelligens Rendszerek
Konkurens programozas
Képszerkesztők, vektorgrafikus programok
Generative Drafting Munkatér indítasa
Adatvezérlő nyelv
Festési módok
 
 

Festési módok

Ezen a lapon szemléltetni szeretném a festési módszereket, amelyeket a Photoshopban kiválaszthatunk. Ezen módok elméletben mind "egyszerűek", de sokszor nehéz megjósolni az adott képre gyakorolt hatását, így a legmutatósabb mód kiválasztását nagyon gyakran csak a próbálgatás adhatja meg.

A szemléltető képet úgy állítottam össze, hogy a Background Layer-re egy radial Spectrum szín 848i87i átmenetet raktam, majd a Layer 1-re helyeztem a színes téglalapokat, mely layernek az opacitását átállítottam 80%-ra.

 

Normal

Minden pixel változik a festésnek megfelelően. A festett pixel letakarja az alatta lévő pixeleket. Ez alól az a festés kivétel, amikor a festék átlátszósága (opacitása) nem 100%-os.


Dissolve

Ezen módban a festék nem egyenletesen, hanem véletlenszerűen fedi le az alatta található színeket. Olyan hatást kelt, mintha göcsörtös vakolatra festenénk vele.

Behind

Több képréteg esetén hasznos, csak oda fest, ahol eddig nem volt semmi, tehát csak az átlátszó területeket festi meg. Csak festőeszközöknél választható ez a mód!

Clear

Szintén több képréteg esetén hasznos, a festett terület átlátszó lesz, így az alatta lévő területek látszani fognak. Ez a mód csak a vonal és a festékesvödör eszköznél, valamint az Edit menü Fill és Stroke menüpontjánál működik.


Multiply

A festőszínnek megfelelően sötétíti a képet. Minél sötétebb a festőszín, annál nagyobb mértékben sötétít.

Screen

A Multiply ellentéte.

Overlay

Egyesíti az előző kettőt és az alapszíntől függően alkalmazza. Módosul az eredeti szín a festőszín alapján, de a fényerő viszonyok megmaradnak.

Soft Light

Hasonlít a szórt fénnyel való megvilágításhoz. Ha a festőszín világosabb 50%-os szürkénél, a kép világosabb lesz, ha sötétebb annál akkor sötétíti azt.


Hard Light

Hasonlít a Soft Light módhoz, itt azonban sokkal erőteljesebb, koncentráltabb a fényerő. Ezzel a móddal elmélyíthetjük az árnyékokat és kiemelhetjük a fényes területeket a képen.

Color Dodge

A színek fényerejét növeli. Minél világosabb a szín, annál, nagyobb mértékben.

Color Burn

A színek fényerejét csökkenti. Minél világosabb a szín, annál finomabban módosítja a fényerőt.


Darken

Sötétíthetjük a képet, de ez csak azokra a színekre hat, amelyek világosabbak a festőszínnél.

Lighten

Ellentéte a Darken módnak.

Difference

Az eredeti pixelek színértékét kivonja a festőszín színértékéből annak megfelelően, hogy melyik érték a nagyobb. Ha tiszta fehérrel festünk, akkor a kép negatívját tudjuk előállítani egyes helyeken.


Exclusion

Mindegyik színt a komplementer színére festi, ha fehérrel festünk. Ha feketével, akkor nincs változás. Ha szürkeárnyalattal festünk, akkor a világosságának mértékében változtatja meg a színeket. Ha pedig valamely színnel festünk, akkor saját magát feketére, komplementer színét fehérre festi.

Hue

Az eredeti szín megtartja fényerejét és telítettségét, de árnyalatát a festőszín veszi át. Akkor hasznos, ha valamilyen objektumnak meg akarjuk változtatni a színét, miután varázspálcával kijelöltük.

Saturation

Hasonlít a Hue módhoz, de itt a fényerő és az árnyalat marad, a telítettség változik. Szürkeárnyalatú színeken nincs hatása, mert azok telítettsége nulla.


Color

Csak a fényerő marad változatlan, mind a telítettség, mind az árnyalat a festőszínnek megfelelően változik.

Luminosity

Ellentéte a Color módnak. A telítettség és az árnyalat marad, a fényerő változik a festőszínnek megfelelően.


Találat: 910