online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

Bűvész programok, utility-k

számítógépes

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
PLC-S VEZÉRLÉSEK MEGBÍZHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE
Funkcionalis függőségek, normalformak
Mikroszamítógép-architektúrak
Az írasjelek kódolasa
WebLine architektúra
A relaciós adatmodell, kulcsok
Munkadarab (alkatrész, gyartmany)
Az Excel alapjai
A Windows 3.xx telepítése és üzemeltetése
 
bal also sarok   jobb also sarok

Bűvész programok, utility-k

Symantech cég programjai

Norton Utilities, System Works

A Norton Utilities, rövidítve NU, a 80-as évektől szállítja a DOS, majd később a Windows9x operáció rendszerek karbantartására szolgáló jobbnál jobb alkalmazásokat. A DOS-os alkalmazások is megmaradtak a mai időkben is, ezért itt ismertetem röviden őket:

SPEEDISK - A defragmentálás királya. Segítségével a számítógép fájlrendszerét folyamatossá l 252d38c ehet tenni.

DISK DOCTOR - NDD Segítségével a DOS-os és FAT32-es fájlrendszer hibáit lehet kiszűrni, továbbá jlzi s fiziksi hibákat is a kérdéses renszeren

NDIAGS - Segítségével fel lehet deríteni a számítógép hibáit. Lehet vele tesztelni az alaplap, a memória, winchester, fdd, speaker és billentyűzet hibátéanságát. A Norton Utilities 2000-ben már csak az NDIAGS32 létezik, Windowsos hardvertesztelő program.DISKEDIT - Segítségével megismerhetjük egy winchester felépítésének titkait. Bájtról bájtra szerkeszthetjük a winchester tartalmát, de csak DOS-os rendszerben.

SI - System Info, a régebbi norton verziók tartalmazták. Elmondott mindent, amit a gépről tudni lehetett.

A Windows 9x alatti verziók programjai:

A programok alapvetően a következő kategóriákra vannak felosztva:

Find and Fix Problems (Hibakeresés és megoldás)

Norton System Check - Lefuttatja az összes diagnosztikai programot.

Norton Win Doctor - Végignézi a winchestereket és a regisztrációs adatbázis, illetve a Windows olyan bejegyzéseit fájljait keresi, amelyek érvénytelenek, nem mutatnak semmire. Végignézi a szokásos programhelyeket és ellenőrzi a fájlok épségét.           

Norton Disk Doctor - Megvizsgálja a megadott meghajtók hibáit, logikai és a végén a HDD fizikai hibáit is és kijavítja. A Windows Scandisk-jénél valamivel alaposabb.

Unerase Wizard - A véletlenül letörölt fájlok visszaállítását végzi, ha telepítettük a Norton Protection-t. Egyébként nem hatásos.

Improve Performance (Teljesítménynövelés)

Speed Disk - A winchester defragmentálását végzi, jobb, mint a Windows Defrag nevű programja.

Norton Optimization Wizard - A SWAP fájl kezelését optimalizálja, a Regisztrációs adatbázis fájlok kezelését optimalizálja.

Preventiv Maintance (Megelőző kezelés)

Norton System Doctor - a háttérben működve folyamatosan figyeli a rendszer paramétereit és azokat megjeleníti a képernyőn. Amennyiben egyes paraméterek az előre beállított határértékeket elérik riasztást ad. Ilyenek lehetnek például a szabad hely a winchestereken, a memóriafoglaltsága, a szabad grafikai erőforrások mennyisége, stb. .

Norton Wipeinfo - Köztudott, hogy egy fájl törlése nem jelenti az illető információ eltüntetését. Ez a program alkalmas arra, hogy véglegesen eltüntessen adatokat fizikai adathordozókról. Kevesen tudják, de arra is van lehetőség, hogy adatokkal felülírva egy fájlt később vissza lehessen hozni a tartalmát. Ez a segédprogram alaposan és végérvényesen megoldja az ilíyen típusú problémákat. A kérdéses területet letörli 0-val, majd teleírja 1-essel és így visszavonhatatlanul letörli az információt.

Image - Ha a fájlrendszer megsérül, ha a FAT tábla megsérül, ha a partíciós tábla megsérül, ekkor jöhet jól ez a segédprogram. A gép indulásakor feljesgyzi a megfelelő adatokat és a gép minden újrabootolásakor összehasonlítja az elmentett adatokat a winchesterek állapotával. Ha nem normális úton történt az ilyen típusú adatok eltávolítása, akkor az Image segítségével vissza lehet állítani az előző állapotot.

Registry Tracker - Segítségével nyilvántarthatjuk a regisztrációs adatbázis mindenkori állapotát és változtatás után indokolt esetben vissza tudjuk állítani valamelyik elmentett korábbi állapotot.

Troubleshoot (Nehézségek)

Norton Diagnostic - Segítségével alapos, minden hardvereszközre kiterjedő tesztet tudunk lefuttatni a PC-nken. A Windows-os változat ezen kívül ellenőrzi a Regisztrációs adatbázis, és általában a windowsos rendszer állapotát, a drivereket és egyéb rendszerbe integrált eszközöket is-

System Information - Mindenre kiterjedő felderítést végez a Windowsos PC-n. Minden hardvereszközt, minden drivert, az éppen futó alkalmazásokat, az általuk használt DLL fájlokat, azoknak memóriafoglalását, kapcsolatait kiírja a képernyőre. Tud sebességteszteket is végrehajtani, tehát egyfajta teljesítménymérésre is alkalmas.

Norton Registry Editor - Segítségével szerkeszthetjük a rendszer regisztrációs adatbázisát. Megfelel a Microsoft Registry nevű programjának.

Norton Fájl Compare - Fájlok tartalmának összehasonlítását végezhetjük vele. Elsősorban text fájloknál érdemes alkalmazni, amikor kézzel akarunk szerkeszteni bizonyos beállításokat.

Norton CrashGuard

Ez a program alkalmas arra, hogy a Windows9x operációs rendszer alatt futó programok összeomlása esetén tegyen még egy utolsó kisérletet a szoftver és az adatok megmentésére, továbbá elzárja a rendszert az összeomlás következményeitől. A Norton Utilities-zal együtt telepíthető, kiválasztható opcióként, de külön is felinstallálható. Tapasztalaptaim szerint valóban alkalmas a teljes rendszerre kiterjedő zavarok megelőzésére, de az is igaz, hogy a végeredmény nem 100%-os. Ha a CrashGuard már közbeavatkozik, akkor valószínűleg az illető program már nem tud teljes értékűen működni.Norton Antivirus 2000/2001

Az tóbbi időben elterjedőben lévő antivírus program. Teljes körű védelmet nyújt a betolakodókkal szemben. Makrovédelem is van benne, és folyamatosan frissíthetőek a fájljai, ezáltal a védelem mindig naprakész. Létezik a Win3.1/Win9x/ NT változata is. Lényegében hasonló feladatokat lát el, mint a McAfee megfelelő programja. Induláskor ellenőrzi a számítógép winchesterének boot szektorát, figyeli a megnyitott, másolt, átnevezett stb. fájlokat és vírust találva figyelmeztet minket.

Symantech Ghost

Teljes partíciókat, lehet vele tárolni image fájlként, és visszatölteni az eredeti helyükre, vagy más gépek winchestereire. Alapfeltétel, hogy az image-ként elmentett partíció visszatöltéskor legalább akkor a helyet kapjon, mint amennyi volt neki korábban. Olyankor célszerű használni, amikor több gépen ugyanolyan vagy hasonló, de meglehetősen összetett konfiguráció van. Ekkor egy gépet feltelepítve lementjük a partíciót, majda többire felmásoljuk. Ehhez csak annyi szükséges, hogy az image fájlt el lehessen érni. Például iskolában egy gépet feltelepítve, elmentik szerverre az image fájlt. A többi gépen bebootolva egy floppyról és fellépve a szerverre visszatölthető a gépekre az állapot. Így a vírusproblémák, az engedély nélküli szoftverek telepítése, az engedély nélküli beállítások egy csapásra kezelhetőkké válnak.

A fenti példában egy 400 MB körüli image fájl kb 5 perc alatt töltődik vissza egy 10 MB/s-os hálózaton.

Nuts  & Bolts

Az utóbbi időben a Network Associates, cég által birtokolt és forgalmazott programcsomag. Hasonló tulajdonságokkal bír, mint a Symantech cég NU-ja. A cég neve, Network Associates és az Internet hozzáférése https://www.nai.com. A szoftver a következő kategóriákban működik:

Az alábbi kategóriákba szervezték a rendszer programjait:

Repair - Recover (Javítás, visszaállítás)

Disk Minder - Diszkkezelő, Lemezhibák felderítése és javítása

McAfee Image - Image fájlok készítése a HDD-kről

Rescue Disk - Rendszerindító, biztonsági lemez készítése

Pc Checkup - Diagnosztika, Windows hibák javítása

Discover Pro - Benchmark (sebességmérés), Rendszer info, hardver diagnosztika

Undelete - Törlés védelem


Clean Optimize (Tisztítás, optimalizálás)

Clean -Up Wizard - Felesleges fájlok megkeesése és törlése

Disk Tune - Winchester adatainak gyorsabb elérése

Registry Wizard - a Regisztrációs adatbázis javítása, kezelése, változásának kezelése

ShortCut Wizard - Parancsfájlok hibáinak kijavítása

Launch Rocket - Programok gyorsindításának beállítása


Prevent - Protect (Megelőzés, védelem)

Bomb Shelter - Rendszerösszeomlás elleni védelem

Wingauge - Windows figyelése és riasztás problémák esetén

Virus Scan - Vírus scanner

Trash Guard - Saját Lomtár, minden törlést eltesz a Lomtárba

Retake - Adatok automatikus Backupja

Year 2000 Checker - 2000. Év probléma ellenőrzése


Secure- Manage ( Védelem kezelése)

EZ Setup - Windows beállításainak módosítása

Launchpad - Alkalmazások indításának gyorselérése

McAfee Fortress - Fájlok titkosítása és a titkosítás visszaállítása

McAfee Shredder - Fájlok legyalulása, visszaállítási lehetőség nélkül.

Zip Manager - ZIP fájlok kezelése

Quick Copy - GyorsmásolásTalálat: 1562Felhasználási feltételek