online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

A szöveg alapvető egységei

számítógépes

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Rendszerindítas
Programozható vezérlők hardverfelépítése
A WORD eszközei II
Az ACCESS objektumai
Az informatika története
Part Design CATIA V5 - Start
Alkalmazasok
A WINDOWS 3x és a WINDOWS 9x rendszerek
Egy kis elmélet
 
bal also sarok   jobb also sarok

A szöveg alapvető egységei


Mi is a szöveg tulajdonképpen? Ez gyakorlatilag egy olyan fájl, amely karakterek és speciális objektumok sorozatát tartalmazza. A különböző szövegszerkesztő programok ezek tárolását különböző formátumban oldják meg. Ilyen például a Word 121d32b által használt DOC formátum, vagy a WordPad által használt TXT formátum.


A szöveg tárolása és formázása érdekében a szöveget különböző szövegegységekre tördeljük. Ezek a szövegegységek lehetnek logikai illetve fizikai egységek. Ilyenek a: karakter, szó, mondat, sor, bekezdés, blokk, oldal, szakasz, dokumentum.


KARAKTER

A szöveg legkisebb egysége a KARAKTER. Karakternek nevezzük a betűket, számokat, szimbólumokat, írásjeleket, szóközöket és néhány speciális vezérlő elemet. A karakterek bármilyen jellegű megváltoztatásához először ki kell jelölni a formázni kívánt szövegrészt. A karakterekhez tartozó legfontosabb formázási eszközök a következők:

betűtípus,

betűméret

betűstílus

betűszín

aláhúzás

betűköz

különleges lehetőségek

effektusok


BEKEZDÉS

A bekezdés nem más, mint a szöveg bekezdésvég-jelek közötti darabja. A WORD-ben a bekezdéseket az ENTER billentyűvel lehet elválasztani egymástól. Alapvető különbség a bekezdések és karakterek formázása között, hogy a bekezdéseket nem kell kijelölni. Elég a kurzort az érintett bekezdésbe vinni és a kiadott parancsok az érintett bekezdésre fognak vonatkozni. Melyek ezek a formázási lehetőségek:Vízszintes igazítás

Balról és jobbról való behúzás

Felsorolás és számozás

Sorok közti távolság

Iniciálé

Tabulátorok

Bekezdések közötti térközök

Ide sorolhatjuk még a szegélyek és minták beállításának lehetőségét is. Megjegyezve azt, hogy ez nemcsak a bekezdésekre, hanem a karakterekre és oldalszegély esetén a szakaszokra is vonatkozhat. Vagyis ennek hatáskörét a felhasználó határozhatja meg.


SZAKASZ

Alapértelmezés szerint egy dokumentum egy szakaszból áll. A szakasz a szöveg szakasz-töréspontok közötti része. Ha olyan dokumentumot akarunk készíteni, amelyben néhány oldal álló, néhány fekvő tájolású, vagy oldalanként eltérő margókat akarunk beállítani, akkor kell a szöveget szakaszokra tördelni.

Melyek a szakaszok hatáskörébe tartozó legfontosabb elemek:

oldalak tájolása

papírméret

élőfej, élőláb

margók mérete

kötések távolsága

oldalszegély

szöveg függőleges igazítása

hasábok

Szakasztörések vezérlése:

Eldönthetjük, hogy hol kívánjuk az új szakaszt kezdeni:

új oldalon

folyamatosan

páros oldalon

páratlan oldalon


Találat: 3566Felhasználási feltételek