online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Alkalmazasok

számítógépesfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
I/19 Vírusok és vírusvédelem
Windows XP (magyar) új kapcsolat létrehozasa
Halózat hardver eszközei
Logikai algebra, logikai műveletek
Az informatika története
Web mail és e-mail IP alapon
A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MÓDSZEREI A PROGRAMOZHATÓ AUTOMATÁKBAN
Kezdetek ++
A levelezőprogramok alapszolgaltatasai: (OUTLOOK EXPRESS)
A szamítógép-halózatok hasznalata
 
bal also sarok   jobb also sarok

Alkalmazások

IP PBX

A Cisco termék család lehetövé teszi az IP telefónia üzleti használatát a vállalatok lokális vagy nagy távolságú adat hálózatán. A Cisco lehetöséget ad az ISP-k számára, hogy a Cisco Ip telefonokat használva új szolgáltatásokkal lépjenek a piacra.

Meglévö PBX bövítése

Ez a megoldás az IP hálózatot használva bövíti a meglévö PBX-et (17. Ábra). A Cisco kommunikációs rendszer analóg vagy digitális (a trönk típusa a felhasználók számától és a forgalom nagyságától függ) trönk gateway segítségével kapcsolódik a PBX-hez.

Ez az alkalmazás lehetövé teszi, hogy a hagyományos telefon szolgáltatásokat és a mellékek számát bövítsük, felhasználva a meglévö IP hálózatot, anélkül, hogy új PBX-et vásárolnánk. Azon hívásokat, melyeket a Cisco IP telefon tulajdonosa nem tud megválaszolni (foglalt, nincs a helyén), átirányíthatjuk egy másik telefonra, vagy éppen egy hangpostára. A készülék felhasználójának nem kell új tárcsázási adatokat megtanulnia, mivel azok azonosak a hagyományos telefonokéval.

És végül, az alközpont "kihosszabbítható" akár otthonig is felhasználva a standard remote access termékeket.


17. Ábra          Meglévö PBX bövítése IP PBX-el

Nincs hagyományos PBX

Az alábbi konfiguráció a Cisco Kommunikációs rendszert tartalmaz hagyományos PBX helyett (18. Ábra). A Cisco IP telefonok felhasználói a megszokott számok tárcsázásával tudnak irodán belül, vagy azon kívül telefonálni.

A Call Manager biztosítja a szolgáltatásokat az IP telefonok számára, mint például hívás továbbkapcsolás, hívás átirányítás, konferencia, hívás parkoltatás. A gateway interface teszi lehetövé a felhasználók számára, hogy csatlakozzanak a PBX-hez, és elérjék azon keresztül annak szolgáltatásait, illetve a fövonalakat (természetesen figyelembe véve a rendszer adminisztrátor által beállított jogosultságokat)

A CallManager software egy NT szerveren fut más IS adat szerverek mellet, mint például DNS, e-mail, és DHCP. 929b15j


Mint egy hálózati kártya, a, Cisco IP telefonok is közvetlenül az IP hálózathoz csatlakoznak. A telefonokat és a vonalakat a Cisco CallManager segítségével lehet konfigurálni.

18. Ábra Homogén IP PBX hálózat

Távoli irodák elérése IP hálózaton

Ez az alkalmazás elérhetövé teszi a Cisco Kommunikációs Rendszert a WAN IP hálózaton keresztül a távoli irodák számára (19. Ábra). A CallManager ilyenkor a központi oldalon maradhat, vagy egy második CallManager telepíthetö a távoli oldalon.


19. Ábra IP PBX a nagytávolságú hálózatban


Ez a Cisco Kommunikációs Rendszernek egy általános konfigurációja. A több telephelyes cégek is nagyon gyorsan és könnyen létrehozhatják teljes telefonhálózatukat IP adathálózatuk segítségével. Ez a távolsági hívások számának csökkenése miatt költség megtakarítást eredményez, valamint el lehet tekinteni egy második (telefon) hálózat költséges kiépítésétöl minden távoli irodában. Ez a lehetöség maximális rugalmasságot tesz lehetövé az egyes irodák növekedése, vagy csökkenése esetén.

Cisco Access Gateway-eket használva a távoli irodákban, az ottani alkalmazottak is hívhatják egymást lokálisan. A távolsági hívások átirányíthatók a WAN IP hálózatra, ezáltal csökkenthetök a távhívási költségek. A Cisco kommunikációs rendszer lehetövé teszi, hogy a hívás útvonalától függöen konfiguráljuk a hang tömörítés paramétereit. Például lehetöség van arra, hogy a lokális hívásokat ne tömörítsük, de a WAN hálózaton átmenöket igen. A CallManager automatikusan kiválasztja a szükséges tömörítési metódust, így a felhasználónak nem kell semmiféle speciális kódot tárcsáznia.

Távhívási és helyi telefon szolgáltatások az Internet szolgáltatóktól

Az Internet szolgáltatók a Cisco rendszer révén szélesíteni tudják szolgáltatásaik körét. A CallManager-t az Internet Szolgáltató oldalán installálva, a szolgáltató a telefonvonali szolgáltatókhoz hasonló helyzetbe kerül. Képes lesz telefon szolgáltatást és annak kiegészítö funkcióit, valamint távhívási lehetöséget biztosítani ügyfeleik számára.


Az Internet Szolgáltatók a Cisco rendszert használva, mélyen leszállított árakkal tudnak szolgáltatni ügyfeleik számára.

20. Ábra ISP alközpont jellegü IP telefon szolgáltatás


Tehát az Internet Szolgáltatók számlázási és menedzsment rendszerük segítségével képesek komplett telekommunikációs, távhívási és internet elérési szolgáltatásokat biztosítani ügyfeleik számára.

21. Ábra Távolsági IP telefon szolgáltatás

A Cisco Kommunikációs Rendszer architektúrája

A Cisco Kommunikációs Rendszer integrálja a telefon és IP hálózatot.


22. Ábra Hagyományos helyi hálózat, elkülönült adat (IP) és alközponti hálózat

A rendszer felépítésének vezérlö elvei

Hang szolgáltatások müködtetése anélkül, hogy csökkenne az IP hálózat teljesítménye

Teljes együttmüködés biztosítása a meglévö PBX és PSTN hálózattal

Biztosítsa az együttmüködést a H.323 kompatibilis szoftverekkel és eszközökkel

Biztosítson digitális hangminöséget

Biztosítson szolgáltatásokat egy vállalati rendszer számára, melyek jelenleg csak PBX-el érhetök el.


23. Ábra Cisco Integrált hang adat helyi hálózata

Toll Bypass


A Toll bypass a legáltalánosabb alkalmazás, melyet a vállalatok figyelembe vesznek Voice over IP hálózatuk fejlesztése során. A Toll bypass lehetövé teszi, hogy a vállalatok jelenlegi bérelt vonali kapcsolataikat, melyek csak alközpontjaikat kötik össze, kiváltság, és telefonhívásaikat a meglévö adathálózati infrastruktúrán bonyolítsák le (mint a 24. Ábra mutatja). A vállalatok Voice over IP rendszerekkel lecserélik a kisebb alközpontjaikat a távoli irodákban és eközben felkészítik nagyobb kapacitásra a központi VoIP eszközeiket. Egy másik felhasználási mód a VoIP területén a valós idejü fax átvitel, mely az irodák közötti forgalomra használatos. A tanulmányok azt mutatják, hogy a nagytávolságú hívások nagy része fax forgalom. Tény, hogy a Japánba irányuló távolsági hívások 60%-a fax forgalom.

24. Ábra Toll Bypass nagy magánhálózatban

Fax over IP

A Fax over IP vagy más csomag alapú átviteli technológia egyszerü módszer a szabad sávszélesség rugalmas kihasználására. Ez az alkalmazás megvalósítható valós idejü (real-time) vagy tárol és továbbít (store-and-forward) elven.

A jelenlegi G3-as faxok átvitelének szinkronizációja közvetlen összeköttetésben történik (T.30 engine) oldalankénti egyeztetéssel. Real-time fax átvitelt használva csomagkapcsolt hálózaton a T.30 engine adatait a Cisco router kicsomagolja és értelmezi. A Cisco router becsapja a faxot így nem okoz gondot a csomagkapcsolt hálózatból adódó késleltetés.

A másik ismert faxolási eljárás a store-and-forward fax. Ha implementálni szeretnénk ezt a megoldást, a felhasználónak tudomásul kell vennie, hogy a faxok késleltetése a másodperctöl az óráig terjedhet, a módszer logikájából adódóan. A felhasználók nem teszik szóvá, ha faxuk néhány perces késleltetéssel ér célba. A Store-and-forward fax eljárás lehetövé teszi, hogy a fax tárolásra kerüljön, majd továbbítódjon a csomagkapcsolt hálózaton. Ez a beállítás lehetövé teszi, hogy a PSTN költségeket csökkentve, a rendszer a fax számára legkisebb költségü utat válassza. A fax készülékek kisebb problémát okoznak ebben a konfigurációban, mivel a Cisco routereknek nem kell becsapniuk, imitálva, hogy a fax átvitel végpontól végpontig rendben megtörtént.

A 25. Ábra bemutatja, hogy az Austin Texas-i irodájából hogyan jut el a fax London közelében lévö irodába. Austinban az alközpont a faxokat a csomagkapcsolt gateway-en keresztül a fax gateway-be irányítja. A fax gateway válaszol a fax hívásra, és eltárolja a faxot. A Least-Cost Routing algoritmus a fax gateway-ben SMTP üzenetként elküldi a London-i fax gateway-nek két órán belül, amikor a hálózati forgalom kicsi. Amikor a London-i fax gateway vette az SMTP üzenetet, megnézi saját Least-Cost Routing algoritmusát, mikor a legoptimálisabb továbbítani a faxot. A fax továbbításához a fax gateway a Cisco gatewayt használja a PSTN felé. Amikor a fax gateway Londonban vette a visszaigazolást, hogy a fax kézbesítés sikeres, továbbítja azt a fax gateway-nek Austinba.


25. Ábra Store and Forward Fax továbbítás

A következö generációs telefon szolgáltatók

Jelenleg a legtöbb internet szolgáltató (ISP) szembenéz azzal a kihívással, csak akkor van profitjuk, ha elöfizetönkénti költségük csak havi 20$. Csak korlátozott számú üzleti ügyfélnél lehet magasabb hasznot elérni. Az ISP-knek találniuk kell új szolgáltatásokat, hogy növelhessék elöfizetöik számát, valamint új fizetö szolgáltatásokat kell találniuk. Több szolgáltató tervezi, hogy IP alapú telefon szolgáltatást nyújt elöfizetöinek, felhasználva meglévö infrastruktúrájukat. (Többen már csinálják is.) Ez egy jó ötlet, hiszen a telefonhívások piaca trillió dolláros piac, és a belföldi távhívások piaca is 700 billió perc (USA).

Több ISP is nagy tökét fektet nagysebességü IP infrastruktúra kiépítésébe. Ha az új hálózat rendelkezik a QoS tulajdonságokkal, valamint több szintü szolgáltatásra is van lehetöség, akkor a hálózat felruházható új applikációkkal, melyek eladhatóak. Hosszú távon ezen szolgáltatások közül talán a legérdekesebb a hang vagy telefon.

Például, ha feltételezzük, hogy Ön otthon ül Californiában és fel szeretné hívni a nagymamáját Bostonban. Ha az Ön nagymamája egy PC guru, használhatják pl. a Microsoft Netmeeting-et és próbálkozhatnak az interneten keresztül. Azonban Ő nagymama így Ő csak a meglévö telefonokat tudja használni. Azonban ha egy ISP VoIP-et szolgáltat két módon is el tudja érni a hálózatát.

Elöször a felépített kapcsolatát felhasználva használhat egy H.323 kompatibilis applikációt (pl Microsoft Netmeeting) abban közli az alkalmazással, hogy használni kívánja az ISP-je gateway-ét. Mikor is az ISP azonosítja Önt, majd engedélyezi a gateway használatát, melynek segítségével felhívhatja nagymamáját. A nagymama észre sem veszi, hogy Ön VoIP alapon telefonál, mivel Ő a hívást saját telefonján fogadja.

A második lehetöség, ha az ISP VoIP szolgáltatást nyújt a 800-as számon (USA), a felhasználó beüt egy kódot, mely szükséges a VoIP hálózat eléréséhez, másrészt ezen azonosítás alapján történik a számlázás.

Call Centerek


A call centerek képezik a vállalatok és az ügyfelek közötti összekötö kapcsot. Fontosságuk kétségtelen, hiszen a tanácsadás, rendelkezésre állás, a gyors és udvarias ügyintézés alapján döntenek sokszor az ügyfelek.

A Call Centerek elönyei:

A call centerek kapcsolatot nyújtanak az ügyfelek felé.

Gyorsabb és hatékonyabb válaszadás érhetö el velük.

Nincsenek kihasználatlan sales hívások

Növekvö bevétel: több hívás rövidebb idö alatt és növekvö szolgáltatási színvonal.

Költséghatékonyság: a képességek és eröforrások jobb kihasználása.

Az ügyfelek miközben a kapcsolásra várnak újabb információkhoz juthatnak a termékekkel kapcsolatban.

Az ügyfelek nincsenek hosszabb idöre magukra hagyva a vonal túlsó végén.

Könnyü elérni a megfelelö üzletágat, részleget.

Az információk könnyen, gyorsan hozzáférhetöek a termékekröl és a szolgáltatásokról.

Könnyebben létesíthetö kapcsolat az ügyfelek és a velük foglalkozó munkatársak között.

Ügyfél adatbázis menedzselés.

Nagyobb termelékenység a jobb eröforrás kihasználtság miatt.

Az agent számára az ügyfelek egységes képet nyújtanak annak ellenére, hogy azok több csatornát használhatnak párhuzamosan, illetve sorosan.

Az ügyfelek számára sima és gondmentes megoldást nyújt a kapcsolatfelvételre.


Példa Call Center alkalmazásokra

Hotel

Különbözö országokban lévö hotelek számára szobafoglalások menedzselése egyetlen call center központ segítségével. A külföldröl jövö hívások mindig az adott hotel nevében kerülnek fogadásra. A hívó helyének beazonosítása lehetöséget nyújt arra, hogy mindig a hívó ország nyelvét beszélö munkatársak fogadják a hívást. Ez több szempontból hasznos, hiszen ezáltal sem az ügyfél, sem a munkatársak nem kerülhetnek kínos helyzetbe. Többnyire a munkatársak 2-3 idegen nyelvet ismernek társalgási szinten, ritka és drága az a munkaerö, aki ennél több nyelven beszél. Fontos ilyen esetekben a hívások zökkenömentes irányítása, hogy mindig a megfelelö nyelvtudással rendelkezö munkatárshoz fusson be a hívás.


Szerviz Centrum

A szerviz kiterjedt ügyfélhálózattal rendelkezik. A szerviz profilja széles, az egyes szakemberek csak a saját szakterületükön jártasak. Az egyes termékcsoportoknak külön termékfelelöse van. A call centerbe bejövö hívások a hívó fél azonosítása után, az ügyfélhez tartozó kontaktszemélyek csoportjához továbbítódnak. Ha a választott személy valamilyen okból nem kapcsolható, a csoport másik tagjához továbbítódik a hívás.

Az ügyfél így rögtön ahhoz a személyhez kerül, akit ismer.


Városi Tanács

A call center alkalmazására ilyen körülmények között, elsösorban a nagyfokú hívásfogadási képessége, a hatékony menedzselési lehetöségek, és a valós idejü információ megjelenítés miatt kerül sor. Lényeges, hogy az ügyfelek hívásai a lehetö legzökkenömentesebben legyenek lekezelve. Call center alkalmazása mellett, nagyságrendekkel, közel a felére, csökken az ügyfél várakozási ideje, hiszen nem kell végig várnia a szervezeti hierarchia lépcsöi, osztályai közötti átirányításokat. A valós idejü adatok segítik az ügyfelek igényeihez való gyorsabb alkalmazkodást, az eröforrások esetleges átcsoportosítását, az agent-ek hatékonyságának figyelését.


Más hasznos alkalmazások

Feltételezzük, hogy Ön a Web-en keresgél. Meglát valami érdekeset, amit meg szeretne venni, de vannak kérdései a termékkel kapcsolatban a vásárlás elött, de a Web lapon nem talált rá választ. Az eladó egy kis cég, akinek nincs zöld száma, és Ön nem szeretné bontani a meglévö kapcsolatát. Mi lenne, ha Ön kattintani tudna egy gombra a cég Web lapján és felépülne, pl. Netmeeting segítségével egy kapcsolat a cég ügyfélszolgálatával? Az ügyfélszolgálat megválaszolja a kérdését és rögzíti a megrendelését, nincs megválaszolatlan kérdés, az ügyfél és a cég is boldog. A cég megtakarította a zöld szám plusz költségeit, Ön pedig idöt takarított meg, valamint pénzt is, mivel nem kellet új kapcsolatot felépítenie telefonálás miatt, föleg ha az távolsági hívás lett volna

Természetesen minden ilyen applikáció igényli a szolgáltatás és a minöség szintek állíthatóságát. Azt is el kell fogadni, hogy csomagkapcsolt hálózatok esetén, jelentös költség megtakarítás csak egy elfogadható hangminöség mellett lehetséges. Például, az emberek elfogadják, hogy többet fizetnek a rosszabb hangminöségért, ha mobil telefont használnak, mivel bárhonnan telefonálhatnak. A csomagkapcsolt telefónia ipar azzal a problémával szembesül, hogy az IP alapú telefonálás minösége gyenge. A valódi probléma az, hogy napjaink internet rendszereiböl, valamint IP alapú telefonos applikációiból hiányoznak a QoS paraméterek.

Az ügyfeleknek meg kell mutatni, hogy a QoS alapú hálózat és egy jól megtervezett voice router együttesen jó hangminöséget eredményez.

Távhívó szolgáltatások

Üzleti lehetöségek az ISP-k számára

Az ISP-k a következö elönyöket érhetik el ha a toll-quality távhívás szolgáltatást ajánlják:

Új szolgáltatást tudnak nyújtani a meglévö ügyfeleiknek

Növelhetö a bevétel a meglévö területeken

Az ügyfelek számának növelése a meglévö internetes elöfizetökön túl

Szolgáltatás csomagok kialakítása a hang és adatszolgáltatások területén

Lehetöség értéknövelt applikációk és szolgáltatások használatára, indítására

Az IP infrastruktúra költségének relatív csökkenése a tömörített hangátvitel és csend elnyomás megjelenése miatt.

A lehetöségek köre

Az alacsonyabb költségü IP infrastruktúra révén jelentkezö megtakarítások kisebb tarifákat tesznek lehetövé az ügyfelek számára. A nemzetközi viszonylatban, ahol a távhívások aránya nagy, az ISP-k versenyképes árakat tudnak kialakítani magas profit mellett. Az ISP-k nagyot léphetnek elöre hatalmas adat és hang szolgáltatási lehetöségeik révén, és elnyerve az ügyfelek bizalmát az ajánlott emelt szintü szolgáltatások révén.


26. Ábra VoIP távhívó hálózat

Pre-paid Calling Card megoldás

A Cisco IOST új lehetösége a pre-paid calling card megoldás. Miként müködik a pre-paid calling card szolgáltatás?

A felhasználó hív egy hozzáférési kódot a VoIP szolgáltatójánál, ez általában fel van tüntetve a hívó kártyán.

A Cisco VoIP gateway (pl. AS5300) felismeri a hívó által tárcsázott hozzáférési kód alapján (DNIS), hogy a hívó prepaid szolgáltatást akar igénybe venni. A gateway lejátssza az üdvözlö üzenetet és kéri a felhasználót, hogy üsse be kártyája azonosító számát.

A gateway a fent említett információkat elküldi a RADIUS szervernek egy hozzáférést kérö üzenetben, és megvárja a választ, mielött felépíti a hívást.

A RADIUS szervernek azonosítania kell a hívókártyát, visszakeresi a kártyához tartozó hitelkeretet, átváltja a kártyát (meghatározza a perc költséget) és kiszámolja, hogy a kártya hány percig érvényes.

A RADIUS szerver válaszol a Cisco VoIP gateway-nek a hozzáférést kérö üzenetre és megadja a kártya egyenlegét, a telefonállásra rendelkezésre álló percek számát.

A gateway közli a hívóval a kártya egyenlegét, és a telefonálásra felhasználható percek számát, majd felépíti a hívást.

Ha a hívó eléri a telefonálásra felhasználható percek maximumát, egy figyelmeztetö üzenet után megszakad a hívás.

Számos paraméter állítható, beleértve a kártya azonosító kódjának hosszát, szükséges-e külön PIN kód beadása és a figyelmeztetö üzenettöl a bontásig terjedö idöszak hossza. A felhasználó egymás után lebonyolíthat több hívást is a hozzáférési kód, kártya azonosító kód és a PIN kód újbóli megadása nélkül Ez egy kényelmi szolgáltatás az ügyfél számára, és megtakarítja a szolgáltató többszöri felhívásából adódó többlet költséget.

Egységes Kommunikáció (Unified Communication /UC/)

Bevezetés

A telefon szolgáltatók és az Internet szolgáltatók között növekszik a verseny és csökken a távolság. A Cisco nyitott felépítésü rendszert biztosít az új jövedelmezö, költséghatékony szolgáltatáshoz, az egységes kommunikációhoz.

Az UC új szolgáltatási bevételeket biztosít, megerösítve, hogy beszéd, e-mail, fax kommunikáció független a helytöl, idötöl és az eszköztöl. Eltéröen a hagyományos megoldásoktól az UC lehetövé teszi mind a címzett, mind a feladó számára a kommunikáció felügyeletét. Ez a legjelentösebb érték a felhasználó számára - és új bevételi forrás a szolgáltatók számára, biztosítva a költségtakarékos és szabványos infrastruktúrát.

Az egységes üzenet kezeléstöl az egységes kommunikációig

A kommunikációs technológia fejlödését a kapcsolódás bárhova, bármikor igénye vezérli. Napjainkban több mint egy billió személyes üzenet - tárolt hangüzenet, szöveg, grafikus kommunikáció személyek, vagy csoportok között - érkezik hangpostán, üzenetrögzítön, vagy PC-n keresztül az otthonokba. Ez a természetesen jelentkezö igény az egységes üzenetkezelésre - a különbözö típusú üzenetek konvergenciájára.

De még az egységes üzenetkezeléssel sem változik az a tény, hogy a címzett passzív résztvevö, nehezen tudja azonosítani a beérkezö információt és prioritását meghatározni. A kommunikációt valójában az a személy kontrollálja, aki küldi az üzenetet, és a címzettnek kevés lehetösége van a reagálásra. Ez néha csak azt jelenti, hogy szortírozzuk a tárolt és átirányított üzeneteket. Vagy arra kényszeríti a címzettet, hogy válasszon, vagy megválaszol egy mobil hívást egy tárgyalás alatt, vagy megkockáztatja, hogy egy fontos hívást nem fogad. És a fontos üzenet - például egy fontos üzleti hívás - a többi hangüzenet, e-mail vagy fax közé keveredik. Az egyszerü üzenetkezelés nem oldja meg ezt a problémát

Az egységes kommunikáció (Unified communications) a fenti problémát alapjaiban változtatja meg, mivel tartalmazza az egységes üzenetkezelés store-and-forward kézbesítési képességét. Az UC lehetöséget biztosít a címzett számára is (feltéve, hogy képes a kommunikációra aktuálisan), az üzenet kontrollálására. Az UC több kontroll lehetöséget ad a címzett kezébe, biztosítva a valódi kommunikáció lehetöségét, megvalósítva a szinkron valós idejü információ cserét. Felhasználva a normál eszközöket, mobil telefont, faxot és az Internet szolgáltatást, a levél címzettje számos módon magához tudja ragadni a kezdeményezést.

Például ha egy címzett igénybe tud venni egy szolgáltatást, mely egyes meghatározott hívókat azonosítani tud és átirányítja hívásukat a mobil telefonra, míg mások számára tájékoztató üzenetet ad. Vagy a felhasználó beállíthatja UC rendszerét, hogy adjon azonosítást minden hívóról. És ha a felhasználó nem kívánja fogadni a hívást, a hívót automatikusan a hangpostaládához irányítja. A felhasználónak lehetösége van az üzenetet telefonon, e-mail-ben, vagy faxon fogadni arra alkalmas idöben.

A Cisco a Unified Communications erejét megfelelö felépítéssel és szabványos protokollokkal biztosítja, megkönnyítve az applikációk integrálását. Megerösítve a partneri együttmüködést a vezetö fejlesztö cégekkel, a Cisco velük együtt ad UC megoldásokat, melyek napjaink legjobb applikációi.

Egyesített kommunikációs megoldások

Az egyesített kommunikáció elsö megoldásai:

IP alapú hangposta és Egyesített Üzenetkezelés

Fax store and forward

Rendszer Integrálás

Az alábbiakban áttekintjük ezen szolgáltatások elönyeit, melyek a szolgáltatók számára fontosak lehetnek.

Hívás megválaszoló szolgáltatás

Amteva Technologies fejlesztése, a mobil felhasználók és a kis illetve otthoni irodák dolgozói számára biztosít hangposta megoldást.

Szolgáltatásai:

Hívások átirányítása foglaltság illetve nem válaszol esetén

A hívók számára lehetövé teszi az üdvözlö üzenet átugrását

Üzenetek rögzítése

Rögzített üzenetek lejátszása

Üzenet újbóli felvétele

Másik üzenet hagyása ugyanazon, vagy másik felhasználó számára

Ezek az alkalmazások elszigetelten kerültek megvalósításra az Aamteva által, egy közép kategóriájú Service Platform (SP) alapján. Az Amteva SP-je független hálózati objektumokat tartalmaz, melyek skálázhatóvá teszik a funkcionalitást. Így a megoldás is skálázható az egyszerü egyszerveres változattól a bonyolultabb elosztott hálózaton müködö rendszerekig, anélkül, hogy az alkalmazási rétegen változtatni kellene.

A Cisco moduláris OPT architektúrája kulcsfontosságú ehhez az alkalmazáshoz. A Cisco AS5x00 eszközök biztosítják a H.323 gateway-t a PSTN és IP hálózat között, mely IP hálózatra szüksége van az Amteva szervernek. A gateway biztosítja a hívás felismerést és irányítást, a média transzlációt és a távközlésben használatos jelzésrendszert. A Cisco gatekeeper végzi a terhelés elosztást.

Az AS5x00 eszközök irányítják a hangokat s az átirányításhoz szükséges összes hívás információt az üzenetkezelö szerverhez. Az Amteva szervere tárolja a postaláda információkat, az üzeneteket felhasználva a Netscape vagy a Software.com telefonkönyv illetve üzenet tárolási technológiáját.

Hangposta IP alapon

Ez a megoldás a standard Internet protokollt használja a hangposta üzenetek tárolására egy e-mail rendszerben.

Szolgáltatásai:

Üdvözlö üzenet és belépési folyamat

Üzenet lista

Üzenet lekérés

Üzenetrögzítés és küldés

Üzenetrögzítés és küldés csoport számára

Személyes üdvözlöüzenet adminisztráció

Személyes postaláda adminisztrálása

Új üzenet jelzés beállíthatósága szaggatott tárcsahangra, fényjelzésre

Felhasználó értesítése személyhívó rendszeren keresztül


Találat: 1711


Felhasználási feltételek