online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

A WORD eszközei II

számítógépesFájl küldése e-mailegyéb tételek

 
A programok felépítése, az utasítasok típusai
Outpot perifériak
Az Excel adatkezelése
Cisco VoIP termékek
A programozasi technikak és jellemzőik
A szamok kódolasa
Programozható vezérlők hardverfelépítése
A Debian GNU/Linux operaciós rendszer konfiguralasa
Egyenaramú halózatok
A WORD eszközei II
 
 

A WORD eszközei II.


Nyomtatás:

Nyomtatási lehetőségek:

A nyomtató kiválasztása

A teljes dokumentum vagy annak részeinek nyomtatása

Készíthetünk vázlatos nyomtatást

Kinyomtathatjuk a kísérő információkat

Beállíthatjuk a nyomtatási paramétereket( pl. példányszám)

Nyomtathatunk fájlba is

Mit jelent a WYSIWYG a Word-ben? What you see is what you get. Vagyis: amit látsz, azt kapod. Ennek értelmében a kinyomtatott dokumentum megegyezik a képernyőn láthatóval. Itt néhány tényező befolyásolja az egyezést. Ha nem olyan betűtípust használunk a képernyőn, amit a nyomtató ismer. Ilyenkor A Windows választ helyette egy hozzá hasonló betűtípust.


Borítékok és címkékA Word-el könnyen készíthetünk borítékokat és címkéket is. Kiválaszthatjuk a boríték (címke) méretét szabvány vagy akár egyéni méretben is. Szerkeszthetjük a címzettet és a feladót. A borítékokat egyénivé tehetjük, ha ábrákat és szövegeket is nyomtatunk rájuk. A címkék nyomtatásánál a címet kinyomtathatjuk egy címkére vagy akár egy címkékből álló teljes oldalra is.


Körlevelek

A körlevél eszköz segítségével készíthetünk formaleveleket, nyomtathatunk borítékokat és címkéket, készíthetünk katalógusokat, termékadat-lapokat vagy akár címjegyzéket is.

A körlevél két fő részből áll. Az egyik a törzsdokumentum, amely nem más, mint egy DOC állomány. A másik az adatforrás. A Word XP verzióban a adatokat már nem DOC formátumú táblázatban, hanem MDB adatbázisban tárolják. A körlevelet legegyszerűbben a varázsló segítségével készíthetjük el. Az első lépésben célszerű az adatforrást kezelni. Vagy új adatbázist vagy már meglévő adatforrást használhatunk fel. A következő lépés a törzsdokumentum készítése. Ebben már felhasználhatjuk az adatforrásban meglévő adatmezőket a szerkesztés során. Az utolsó lépés a törzsdokumentum és az adatforrás egyesítése. Ezt elvégezhetjük nyomtatóra vagy egy fájlba is. Az egyesítés során szűrési feltételeket is megfogalmazhatunk. Megadhatjuk, hogy hányadik mezőtől hányadikig akarjuk az egyesítést. Lehetőségünk van a mezőkre való logikai feltétel megadására is a VAGY illetve ÉS logikai műveletek alkalmazásával.

A Word mezők alkalmazásával függvényeket is használhatunk.(pl. IF)


Találat: 1020