online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

Part Design CATIA V5 - Start

számítógépes

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
VoIP technológia
A személyi szamítógépek felépítése (részegységek, jellemzöik). Processzorok jellemzöi, fajtai. Memória jellemzöi, típusai.
Halózatok kapcsolastechnikaja
Böngészők (browser-ek)
A Debian GNU/Linux operaciós rendszer konfiguralasa
Szamítógép halózatok
Web mail és e-mail IP alapon
A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MÓDSZEREI A PROGRAMOZHATÓ AUTOMATÁKBAN
A digitalis elektronika alapjai
 
bal also sarok   jobb also sarok
Part Design

CATIA V5 - Start

Part Design - Bevezetö:


Teljes körü megoldást biztosít a 3D-s alkatrészek és szerelvények modellezéséhez a felhasználó igénye szerint egyedien kialakított környezetben. A felhasználóbarát kezelöfelület segítségével átláthatóan és igen hatékony 434g65e an készíthetök el a kívánt modellek. Az esetenként rendkívül bonyolult modellek átláthatóságának érdekében több egyszerüsítö eljárást tartalmaz a rendszer (Szürök, No Show, stb.). A Catia V5 szinte összes modulja parametrikus, ezzel lehetövé téve a könnyen módosítható modellek létrehozását.

A lemezalkatrészek tervezéséhez külön eszköztár áll rendelkezésre, amellyel a lemez specifikus megoldások is könnyen elvégezhetök. Lehetövé teszi az alkatrész meghajlított és kiterített megjelenítésén történö egyidejü tervezést. A kész alkatrészböl közvetlen elöállítható teríték a gyártás alapját képezheti.

A Catia V5 számos csatolót biztosít az elterjedtebb ipari szabványokhoz, amely segítségével más gyártók termékei is tovább szerkeszthetö.


A CATIA kivételével az összes ismert parametrikus rendszer cask egy testet enged felépíteni a Part file-ban. A CATIA V5-ben ezzel szemben lehetöség van több test modellezésére, melyet a késöbbiekben egymáshoz tudunk kényszerezni (távolság, szög, helyzet, kapcsolódás, kontakt .).


Minden Part-ban kell lennie egy PartBody -nak. Ez jelenti az alkatrész magját, alapját, alaptestjét. PartBody egy file-ban cask egy lehet, de Body1, Body2 . több is lehet. Értelem szerüen a testet felépítö geometria (Skicc - Vázlat, Point, Line, Plane, Constraints .) az aktív PartBody v. Body1, Body2 . alá tartozik.


Jelentösége a különbözö Body-knak: pl. : öntvény alkatrész tervezése esetén egy PartBody tartalmazza az öntvény külsö, kéreg kialakítását, geometriáját, míg további Body1, Body2 testek a magokat ill. Forgácsolással megmunkált felületek kialakítását, geometriáját. Majd ezekkel a különbözö Body-kkal hajtjuk verge a további Boole Algebrának megfelelö müveleteket (kivonás, összeadás, közös rész .).


PartBody ill. BodyX aktívvá tétele: Jobb egérgomb, Define in Work Object / Objekt in Bearbeitung definieren.
Part Design - Munkaterület     

Szilárdtest modellezés - SOLID szerkesztéseStart - Mechanical Design - Sketcher

Start - Mechanical Design - Part DesignFile - New - Part

A felsö legördülö menüböl kiválasztva - a megjelenö ablakban Part Shape vagy Sketcher típus kiválasztása.  (Part Design Munkatérben az Insert menüben Sketcher... parancs kijelöléseAlsó ikonsorban az új Dokument megnyitása, majd a "Part" típus választása 
A már megnyitott CATIA modell esetén (lsd. Elözö pontokat - 1., 2., 3.) egy sík / Plane vagy planar Face / sík felület választása, ahol létre szeretnénk hozni a vázlatot, Skiccet, majd a Plane választása után a Sketcher ikon választása.

Vázlat - Skicc szerkesztése

Sketcher Munkatér elhagyása

A Part Design Munkatérben használt ikonok, Funkciók:A Workbench / Munkaterek parancsait / Funkcióit a felsö legördlö menu Insert menüje tartalmazza, de közvetlen hozzáférést biztosítanak az ikonok (beállításuk: View - Toolbars (Customize.) ill. View - Command List .

Sketch - Based Features (Skicc felhasználásával szerkesztett Szilárd-test)


  
Dress - Up Features (már meglévö Solid változtatása: lekerekítés, letörés .)


  
Surface - Based Features (Surface által módosított, létrehozott szilárdtest)         


         


Transformation Features (már meglévö Solid transzformációjával létrehozott test)


  Boolean Operations (Boole - Algebra müveletek)


  Trimming Bodies 
Kiegészítö Eszköztár
     
   


Funkciók, ikonok használata, parancsablak felépítése:


Funktion Pad ismertetése:  


  

Jegyzet:

Találat: 4163Felhasználási feltételek