online kép - Fájl  tube fájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat online fedezze fel a legújabb online dokumentumok Kapcsolat
   
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
   
kategória
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
 
 
 

 
 

Web mail és e-mail IP alapon

számítógépes

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
A videokonferencia mint prezentació
Létező adatbazis vagy objektumablak bezarasa, illetve megnyitasa - ACCESS
A programozasi technikak és jellemzőik
INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ
Tömörítés, hibadetektalas és javítas
MOS/CMOS technológia és digitalis alkalmazasai
Halózat hardver eszközei
A Debian GNU/Linux operaciós rendszer konfiguralasa
Szamítógép halózatok
Az operaciós rendszer
 
 

Web mail és e-mail IP alapon

Ezzel a lehetöséggel, az IP alapú hangposta PC-s felhasználói számára lehetövé válik, hogy hangpostájukat közvetlenül PC-jükröl érhessék el. A felhasználó hangposta üzenetét e-mail-hez csatolt WAV fájlként kapja meg és ezt játszhatja le. A felhasználó akár azonnal megtehet 131d37b i ezt, vagy akár archiválhatja, mint bármelyik e-mailhez csatolt dokumentumot. A szolgáltatóknak megvan az a lehetösége is, hogy WEB alapú elérést biztosítsanak az e-mailekhez

Ez lehetövé teszi:

·        A teljes körü e-mail szolgáltatást a Software.com vagy a Netscape üzenet szervereire alapozva.

·        Egységes postaláda kezelést hangpostára és e-mailre

·        Kiszolgálja a POP és IMAP klienseket

·        PC és Web alapú kliensekFax store and forward

A store and forward fax mint UC megoldás a következö problémákkal foglakozik a Cisco és partnerei technológiáját kombinálva:

·        A faxok integrálása elektronikus dokumentumokkal A faxokat Multipurpose Internet Mail Extension (MIME) formátumú üzenetté konvertálják, Tagged Image File Format (TIFF) formátumú dokumentumként csatolva, mely dokumentumok visszakonvertálhatóak.

·        Javított kézbesítés kontroll címtár szolgáltatások révén, melyek Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) alapú mail szerverek és egyéb címtár szolgáltatások révén lehetövé teszik a fax számok és a felhasználók összerendelést

·        Üzenet tárolás és visszaállítás tartalmazza azt a szoftvert, mely a PC-s dokumentumokat TIFF dokumentumokká konvertálják.

·        Lgkisebb költségü út megkeresése (Least-cost routing), számlázás, management és felhasználói belépés web-en keresztül.

Az UC store and forward fax megoldás esetén az  AS5X00 gateway a fogadott fax üzeneteket MIME formátumú üzenethez csatolt TIFF állománnyá konvertálja. A beérkezö üzenetek hitelesítésre kerülnek. A gateway készít egy hívástörténet rekordot és az állományt az ESMTP mail szerverhez irányítja, a meghatározott célállomás paraméterrel.

Az üzenetkezelö szerver biztosítja az üzenet átvitelt, a least-cost routingot, az üzenet tárolást és visszaállítást, az e-mail gatewayt és a címjegyzék szolgáltatásokat.

27. Ábra Fax továbbítás Cisco AS5x00 berendezéseken keresztül

Az IP hálózat kimeneti oldalán újabb Cisco AS5X00 eszköz biztosítja a gateway átmenetet a PSTN hálózatba. Ezen a ponton a fax applikáció az AS5X00-on fut, biztosítva a küldö fél azonosítását. Az access szerver fax oldallá konvertálja az e-mai szöveges részeit és/vagy a TIFF filet. A gateway elküldi a faxot a célállomás faxkészülékének a PSTN hálózaton keresztül, elkészíti a hívás történet rekordot és ebböl generálja a kézbesítési értesítést a feladónak.

A Cisco UC megoldása: a következö lépés

Az UC megoldás képességei bövítésre kerülnek az Amteva új szoftververziói révén.

Az ígért új képességek:

·        Egy számos elérés

·        Hangüzenetek kézbesítése a hagyományos hangposta rendszerekbe.

·        Kimenö hívás szolgáltatások

·        Szöveg beszéddé konvertálása, lehetövé téve az e-mail üzenetek meghallgatását telefonon keresztül.


Az egy számos elérés csak egy példa az UC fejlesztéséböl. Amikor valaki kezdeményez egy hívást, egy hangbejátszás értesíti a hívottat, hogy ki a hívó. Ha a hívott nem kívánja fogadni a hívást, visszautasítja azt. Eközben a hívó nem szerez tudomást erröl a kis közjátékról és csak azt tapasztalja, hogy hívása egyböl a hangposta rendszerbe fut. Az üzenet tárolódik a mail szerveren amíg a címzett azt el nem olvassa. Ha a címzett felhívja a hangpostáját, egyben lehetösége nyílik arra is, hogy meghallgassa e-mail üzeneteit is. Végül a címzett kezdeményezhet kimenö hívást is a rendszerböl, hogy azonnal reagáljon pl. egy e-mailre.

Unified Communications: A stratégia a szolgáltatók számára

Az egységes kommunikáció legnagyobb jelentösége abban rejlik, hogy a hagyományos vonalkapcsolt hálózaton müködö hang applikációk fokozatosan a háttérbe szorulnak, és átveszik helyüket a csomagkapcsolt hálózaton müködö applikációk és telefonos megoldások. Kezdetben prognosztizálható a bevételek növekedése az új hangposta és e-mail szolgáltatások révén. De ez csak a kezdet. Új piacok és csatornák nyithatók meg, ajánlva például a személyhívón keresztüli értesítést, a web-alapú e-mailt.

Az UC megoldás igazából még csak érlelödik de várhatólag attraktív megoldásokat fog nyújtani a nagyvállalati kommunikáció területén is. Azok az IP szolgáltatók, akik képesek UC-t szolgáltatni versenyképes elönyre fognak szert tenni.

Cisco és a Unified Communications

A lehetöségek feltérképezése után tovább lépve az Open Packet Telephony területére a Cisco összegyüjti a megfelelö számú partnert. Ők együtt képesek segíteni a szolgáltatóknak létrehozni a moduláris architekturát, a nyitott interfészekkel és szabványokkal.Az egyesített kommunikációs rendszerrel a hálózati applikációk egy új kategóriája hozható létre.

Az Open Packet Telephony architektúra: az egyesített kommunikáció sarokköve

Az egyesített kommunikáció IP infrastruktúrát használ, hogy egyesíthesse a kommunikációs eljárásokat, melyek korábban egymástól függetlenül müködtek – e-mail, fax készülékek, hangposta rendszerek, mobil telefonok és az Internet. Ez lehetövé teszi a felhasználónak azt az eljárást, mellyel elérheti üzeneteit, és valósidejü kommunikációt kezdeményezhet bármilyen hétköznapi eszközröl.

A nehézség ezen szolgáltatás kialakításában abból a távolságból adódik, mely a régi vonalkapcsolt nyilvános telefonhálózatok és az új csomagkapcsolt hálózatok - frame relay, ATM és IP között van. Az tény, hogy a 64Kbps-es csatornák telefonálási célzattal nem eredményezik a sávszélesség hatékony kihasználását. A különbség az, hogy a csomagkapcsolt hálózatok csak a szükséges sávszélességet használják a hívás során. A gyors növekedés és technológiai fejlödés a csomagkapcsolt hálózatok terén nem csak az adatátvitel szempontjából fontos, hanem a beszéd forgalom szempontjából is. A csomagkapcsolt telefonia legerösebb hajtóereje a hagyományos TDM hálózatok cseréjé csomag kapcsolt hálózatra, mely egyaránt kiszolgálja a beszéd, adat és videó kommunikációs igényeket.

A fö akadály az említett applikációk kialakításánál a jelenlegi telefonközpontok struktúrájából adódik. A kapcsolt vonali központok esetén a hívásvezérlés és szolgáltatás logikák gyártónként egyediek – lezárva az utat és elérhetetlenné téve az IP szolgáltatók számára. A frissítések és az új szolgáltatások megjelenése csak akkor lehetséges, ha a központ gyártója úgy dönt, hogy azt ajánlja. Ezáltal a vevö kiszolgáltatott helyzetbe kerül.


A CiscoUC rendszere elkerüli ezt a szük keresztmetszetet a csomagkapcsolt telefon rendszer segítségével, mely felbontja a régi zárt TDM világot külön álló rétegekre, saját nyitott protokollokkal.

28. Ábra Open Packet Telephony

A Cisco Open Packet Telephony (OPT) felépítése réteges, mely elválasztja a hívásvezérlést a kapcsolástól, lehetövé téve az IP szolgáltatóknak hogy fejlesszék hálózatukat függetlenül a kapcsolóközpont forgalmazójától.

A rendszer a következö rétegekböl áll:

Szállítási réteg (Transport layer)—ez ATM vagy IP-alapon müködik mely felépíti és vezérli a szállítási kapcsolatokat a hívás vezérlö szinttöl kapott vezérlö üzenetek alapján, megfelelö hangminöséget biztosítva.

Nyitott hívás vezérlö réteg (Open Call Control Layer)—feldolgozza a hívás kezdeményezéseket és tájékoztatja a szállítási réteget, hogy építse fel a megfelelö szállítási kapcsolatot a TDM és a csomagkapcsolt hálózat közötti együttmüködés céljából. Ez valamelyest hasonlít a hagyományos Szolgáltatáskapcsolási Pontra (Service Switching Point /SSP/) de több rugalmas protokoll hozzáadható, beleértve a H323 és a Media Gateway Control Protocol (MGCP).

Nyitott Szolgáltatás Alkalmazási réteg (Open Service Application Layer)—ellátja a szolgáltatás logikát. Szintén szabványos protokollokat, és applikációs program interfészt használ, hogy kialakítsa az Intelligens Hálózati Szolgáltatás (Intelligent Network /IN/ Service) logikát, jelszó ellenörzést (Authentication), jogosultság ellenörzést (Authorization) számlázást (Accounting) (AAA) és a cím felbontást (Address Resolution). Ez lehetövé teszi a fejlesztöknek, hogy új applikációkat fejlesszenek, függetlenül a kapcsolóközpont forgalmazójától, és lehetöséget ad az együttmüködésre másokkal. Ez a lehetöség kinevel olyan partnereket, akik integrált, együttmüködö megoldásokat fejlesztenek.

Az Open Packet Telephony (OPT) és az egyesített kommunikáció

A Cisco egyesített kommunikációs rendszere vezetö módon implementálja az OPT architektúrát. Az UC üzenetkezelö applikációinak szolgáltatásai a Service rétegben találhatók, az UC hívás felépítési logikáját a Hívás Vezérlés (Call Control) réteg tartalmazza, a kapcsolási logika pedig a Kapcsolati (Connection) rétegben található. Az eredmény egy olyan platform, mely nyitottságával biztos alap a jelenlegi és jövöbeni fejlesztésekhez.


29. Ábra Egyesített kommunikációs hálózat elemei

Az 29. Ábra bemutatja, hogy az IP szolgáltatók mi módon alakíthatják ki gateway-eiket a tradicionális PSTN vagy Mobil szolgáltatók hálózata és saját csomagkapcsolt OPT hálózatuk között. A hangposta applikációk esetén a PSTN irányítja az ügyfél foglaltsága, vagy nem elérhetösége esetén a hívásokat a gatewayre. Ott a gateway H.323-as protokollt használva kommunikál a gatekeeper-rel és a Transport rétegen felépíti a kapcsolatot a távoli egyesített üzenetkezelö szerverrel. Az üzenetkezelö rendszer Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) protokollal lekérdezi az ügyfél adatait és Internet Message Access Protocol (IMAP) segítségével irányítja az üzenetet a tároló helyre. Az ügyfél az üzenetet telefonon, e-mail-en vagy Web alkalmazáson keresztül kaphatja meg.

CTI megoldások, szoftverek

Napjaink  ügyfelei sok esetben a call centerek helyett a web-alapú kapcsolatfelvételt választják, és az interneten próbálnak válaszokat találni a kérdéseikre. Ez a tendencia egyre jobban megfigyelhetö, a vállalatok nagy megelégedésére, hiszen a web olcsóbb és sok esetben hatékonyabb kereskedelem  és tanácsadás szempontjából egyaránt.Azonban sok esetben a Web-es tanácsadás nehézségekbe ütközik, mivel:

·        Az ügyfélnek esetleg csak egyetlen vonala van, és emiatt ki kell jelentkeznie a Web-röl ahhoz, hogy hívást kezdeményezhessen.

·        Az ügyfélnek nem áll rendelkezésére a megfelelö telefonszám.

·        Az ügyfél rossz telefonszámmal rendelkezik, melynek következtében a hívását tovább kell irányítani /általában nem is egyszer/, ami miatt az ügyfél frusztrált lesz.

·        Az ügyfél rendelkezik a megfelelö telefonszámmal, de hívása várakozási sorba kerül, mely miatt mellözve érzi magát, és gyorsan feladja a várakozást.

·        Az ügyfél a megfelelö emberhez kerül, de mégis el kell mondania, mit csinált, miket tanulmányozott a Web-en, mert a hívás fogadója nem ismeri azokat a Web oldalakat, /nincs minden információ birtokában/.

·        Az ügyfél kérdése megválaszolásra kerül /pl.: kap egy URL címet/, de azt azonnal nem tudja leellenörizni /mert a telefon foglalja a vonalat/, sok esetben a  cím tévesen kerül lejegyzésre. Ami tovább növeli a frustrációt és az információ gyüjtéssel eltöltött idöt.

Ezek a problémákat Web alapú kapcsolattal, CTI alkalmazásokkal könnyen elkerülhetök.

A gondok:

Ha egy már meglévö call centerbe újabb hozzáférési csatornákat akarunk nyitni, akkor arra  fel kell készíteni a call centert. Az Internet-hozzáférést támogató szoftvernek  olyan funkciókat kell tartalmaznia, mint pl.: visszahívás gomb, chat, VoIP.

Természetesen a különféle Web böngészökkel is együtt kell tudnia müködni.

A hibamentes müködés alapfeltétele, hogy az ügyfél oldaláról csak minimális hátttérinformációkat, eröforrásokat feltételezünk (pl.: telefonszámok/URL címeket nem ismer, a kliens szoftver ill. hardver beállításokat nem tudja megváltoztatni, nincs második telefonvonala).

Az agent oldaláról viszont elvárjuk a berendezések, szoftverek kezelésének megfelelö ismeretét.


WebLine

Internet/Call Center Integráció

A WebLine Communication cég 3 Java alapú programot fejlesztett ki a  Call Center–ek Internetes alkalmazására.

Ezek a következök:

·        WebLine Collaboration Server

Támogatja a visszahívást, és együttmüködik a Web böngészövel és a szöveg alapú chat-el. Támogatja a pont-pont , pont-több-pont és a több-pont-több pont kapcsolatokat.

·        WebLine Media Blender

Bár a Collaboration szerver különálló termék, a Media Blender  teszi lehetövé, hogy a  PBX-ekkel és az ACD-kkel integrálódjon. Szintén a  Media Blender kerül alkalmazásra a VoIP gateway-el való csatlakozásnál. A Media Blenderrel, valamint a CyberSeminar szoftverrel pont-több-pont  1000 résztvevös online konferenciák valósíthatók meg. Végül a Media Blender lehetövé teszi a az interaktív e-commerce alkalmazások készítését, a WebLine Development Kit segítségével.

·        WebLine eMail Manager

Az eMail Manager automatikusan a megfelelö agent-hez, vagy support csoporthoz  továbbít, csoportosít és eldönti az üzenetek prioritását, hatékony válaszsablonokat ajánl, és  kívánság esetén automatikusan válaszol is. Fax üzenetek is tud kezelni, melyeket e-mail–ekké alakít.


: 1096