online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Lencsefőzelék

zöldség élelmiszer

Fájl küldése e-mailegyéb tételek

 
Mirelit zöldbabfőzelék
Töltött tök
Parolt zöldborsó
Lencsefőzelék
 
 

Lencsefőzelék


Nyersanyag. 50 dkg lencse, 6 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1,5 dkg só, 2 dkg hagyma, 1-2 kanál ecet, kávéskanál mustár (elmarad­hat), kávéskanál cukor, füstölt hús leve vagy 10 dkg füstölt szalo 111g69b nna, 1,5 dl tejfel.

Készítés: A megtisztított, megmosott lencsét hideg vízzel fel­forraljuk. A lencsével együtt tesszük oda a finomra vágott vörös­hagymát és (ha nincs füstölt hús levünk) kockára vágott füstölt szalonnát is. Úgy is készíthetjük, hogy a kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a zsírjával berántjuk a főzeléket, így nem kell zsírt használnunk, a szalonna bőrét a lencsével puhára főzzük, a szalonnakockát melegen tartva, tálaláskor a lencsére tesszük. Ha nincs füstölt levünk, a lencsét majdnem teljes puhuláskor sózzuk. Rántása úgy készül, hogy a megolvasztott zsírban a nagyon kevés cukrot aranyszínűre (de nem barnára) pirítjuk.

A megpirított rántást a tűzről lehúzva, füstöltlével vagy hideg vízzel felöntjük, simára keverjük, és a főzelékhez adjuk. Mérsékelt melegen jól átforraljuk, hozzáadjuk a mustárt, enyhén megsavanyítjuk. Tejfelezve tálaljuk.

Szükség esetén a lencsét pürének áttörjük. Ebben az esetben kevesebb liszttel rántjuk be és a lencsét a lehető legpuhábbra főzzük. Ha az áttört püré túl sűrű lenne, füstölt húslével hígítsuk, vagy kevés forró vízzel teljesen simára keverjük el.

Gyorsfõzõ fazékban a friss "idei" lencse 15 perc alatt fel­puhul.


Találat: 659