online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Hazi tojaslikőr

italFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Brandy Smash
Szegfűszeges csokoladéital
BRANDY DAISY
Tequila koktél receptek
Narancsturmix ünnepre
Brandy Cuban
Hazi tojaslikőr
 
 

Házi tojáslikőr


Hozzávalók:

6 tojássárgája

40 dkg szőlőcukor vagy 30 dkg kristálycukor

fél rúd hosszában kettéhasított vaníliarúd

2 dl tiszta alkohol

6 dl tej

2 dl víz


Először felforralunk 6 dl friss tejet. Utána a 6 tojás sárgáját kikeverjük kifehéredésig 40 dkg szőlőcukorral, majd lassan felengedjük a langyosra hűlt tejjel. Még pár percig keverjük, hogy a cukor elolvadjon. Lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrítjük kb. fél óráig, amíg öntet sűrűségű lesz. (Tovább ne, mert az érlelés során is sűrűsödni fog, és nem jön ki az üvegből.)

Hagyjuk lehűlni, majd engedjük fel az alkohollal. (A tiszta szeszt is élelmiszerboltban vásároljuk, mert a patikában árusított alkoholba fertőtlenítőszert kevernek! Gyümölcspálinkát ne használjunk hozzá, mivel ezek sajátos mellékíze igen erősen kiérződik a likőrből!)


Hasonló módon készül a csokoládélikőr is. Ez esetben 3 evőkanál holland vörös kakaót is keverünk a tojássárgájához.

Végül a likőrt átlátszó üvegpalackokba töltjük, teszünk bele fél rúd hosszában kettéhasított vaníliarudat, és hűtőszekrényben 2-3 hétig érleljük.


Nyers tojássárgájából ne készítsünk likőrt, mert a tojások héjáról szalmonella baktérium kerülhet bele!


Használhatjuk a tojáslikőrt torták töltésére is úgy, hogy étkezési kukoricakeményítőt hozzáadva sűrűre főzzük. A csokoládégyárak bonbonokat töltenek vele: egy kis lyukon át beinjekciózzák a tojáslikőrt, majd a lyukat olvasztással eltömik. A tárolás során a tojáslikőr folyamatosan sűrűsödik, és pár hét múlva igen finom bonbon lesz belőle.


Találat: 1369